Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
EXTRA: Akademin ångrar sig – Alla priser delas ut i sändning

EXTRA: Akademin ångrar sig – Alla priser delas ut i sändning

Fredrik Edström
Fredrik Edström | Nyhet
16 februari 2019
Fredrik Edström
Fredrik Edström | Nyhet
16 februari 2019

Oscarsakademin tar tillbaka sitt kontroversiella beslut efter kritikstorm

Turerna har varit många kring Oscarsgalans form och funktion 2019. Allt från bredare priskategorier, kontroversiella val av programledare och inte minst beslutet om att dela ut somliga priskategorier i reklampauser har varit frågor som nått filmvärlden de senaste månaderna och flertalet framstående röster har höjts.

Idag kan vi på Filmtopp meddela att juryn nu tar tillbaka beslutet att dela ut priser i reklampauser. Det var i början av februari vi slogs av nyheten att vinnarna i priskategorierna "bästa foto", "bästa filmsmink", "bästa klipp" och "bästa kortfilm" skulle koras i reklampauserna. Beslutet nåddes av massiv kritik från både filmskapare, journalister och filmfans världen över. Idag meddelar akademin att alla priser kommer delas ut i sändning och uttalar sig i frågan på följande vis:

The Academy has heard the feedback from its membership regarding the Oscar presentation of four awards – Cinematography, Film Editing, Live Action Short, and Makeup and Hairstyling. All Academy Awards will be presented without edits, in our traditional format. We look forward to Oscar Sunday, February 24

Akademin har alltså satt öronen på spänn och tagit till sig av kritiken och det är inte första gången som ett beslut fattas och sedan tas tillbaka. I Augusti förra året presenterades en sprillans ny kategori där den bästa populära filmen skulle koras. Beslutet uppfattades som ett desperat försök att höja tittarsiffror och således ändrade sig juryn även i denna fråga.

Vad tycker du? Är du nöjd att alla priskategorier återigen delas ut i sändning?

 

NÄSTA ARTIKEL