Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Tunga priser på Oscarsgalan delas ut i pauserna

Tunga priser på Oscarsgalan delas ut i pauserna

David Lindahl | Nyhet
12 februari 2019
David Lindahl | Nyhet
12 februari 2019

Årets Oscarsgala fortsätter att inte likna någon tidigare.

Förändring fortsätter att prägla årets Oscarsgala. Nu ska galan dela ut fyra stycken priser under pauserna för att korta ned längden på sändningen.

Årets Oscarsgala har kantats av problem och skandaler innan uppladdningen inför galan ens har hunnit börja. Avhoppade värdar som resulterade i att galan för första gången på 30 år står utan programledare, och misslyckade försök att introducera nya kategorier, har varit stora bakslag för den så annars prestigefyllda galan.

Nu rapporterar Variety att mer förändring är att vänta. Fyra priser kommer inte att delas ut live under galan, utan i reklampauserna. Klippning, foto, ett kortfilmspris och smink (där svenska Gräns är nominerad) är de drabbade kategorierna.

Galan ska också kortas ned till tre timmar, den vanliga speltiden som brukar ligga runt fyra. På den årliga lunchen inför galan ska producenterna ha uppmanat de nominerade att skynda sig till scen då de enbart har 90 sekunder på sig från att deras namn ropas ut till att tacktalet måste vara klart.

Här kan du läsa vilka som är nominerade till årets Oscarsgala.

Vad tycker du om förändringarna?

NÄSTA ARTIKEL