Evin Ahmad och Sverrir Gudnason i sista säsongen av Viaplays Förhöret

Evin Ahmad och Sverrir Gudnason i sista säsongen av Viaplays Förhöret

Sofie Landgren
13 december 2022 kl. 11:12

Det blir ett stjärnspäckat avslut i den hyllade Viaplay-serien

Evin Ahmad och Sverrir Gudnason spelar mot Lars Mikkelsen och Pilou Asbæk i den tredje och avslutande säsongen av Viaplays serie Förhöret.

Ända sedan första säsongen av Förhöret har den unga kvinnan Christinas död varit ett mysterium. I de två första säsongerna har vi först fått följa hur Bjørn, Ulrich Thomsen, och därefter Susanne, Trine Dyrholm, i desperation och sorg försökt att hitta en förklaring till varför de tvingades begrava sin dotter.

I tredje säsongen spelar Lars Mikkelsen huvudrollen som Holger Lang, miljardkoncernen Lang Enterprises starke man. När Lang får en video skickad till sig som verkar visa mordet på Christina, hans skyddsling och tilltänkta arvtagare, vänder det upp och ner på hela hans värld. För att ta reda på vem som står bakom mordet inleder Holger Lang en desperat jakt. Under åtta intensiva konfrontationer står Lang öga mot öga med sina närmaste medarbetare, vänner, fiender och familjemedlemmar, för att en gång för alla hitta svaret.

Foto: Viaplay.

 

Viaplay kan nu presentera den stjärnspäckade casten i sista säsongen av Förhöret. Emmy-vinnaren Lars Mikkelsen spelar seriens huvudroll Holger Lang, där han får sällskap av de svenska stjärnorna Sverrir Gudnason och Evin Ahmad. Bland de danska stjärnorna ser vi Pilou Asbæk, Nicolas Bro, Josephine Park, Lene Maria Christensen, Solbjørg Højfeldt, Søren Malling och Lars Brygmann. Dessutom medverkar norske stjärnan Jakob Oftebro.

Förhöret har lockat några av de största skådespelartalangerna i Norden, och jag är stolt över att få spela mot så många duktiga kollegor. Min karaktär Liz är en modern affärskvinna med hud på näsan som inte låter sig svepas av fötterna i första taget, men hon sätts på ordentliga prov av Holger Lang den här säsongen, säger Evin Ahmad.

Evin Admad. Foto: Viaplay.

 

– Med Förhöret har Christoffer Boe skapat en modern kriminalserie där ett helt förhör utspelar sig i en och samma scen, och som skådespelare är det en enormt spännande och utmanande premiss. Och så är det ett fantastiskt team bakom, som alla går in och avslutar Förhörets sista säsong på bästa, och mest dramatiska, vis. Under de tidigare säsongerna av Förhöret har vi rört oss genom ett nät av lögner som fört oss närmare och närmare sanningen, och nu får vi äntligen veta vem som bär skulden för mordet på Christina. Det kommer att bli intensivt och högdramatiskt, så tittarna kan se fram emot den stora finalen, säger Sverrir Gudnason.

Seriens skapare Christoffer Boe har precis som de första två säsongerna regisserat den avslutande säsongen. Förhöret har skrivits av Christoffer Boe tillsammans med Lasse Kyed Rasmussen, och produceras av Jonas Allen och Peter Bose för Miso Film, som med kontor i Köpenhamn, Stockholm och Oslo står bakom flera succéserier och -filmer i Norden, såsom Den som dräper, Utredningen och Skuggan i mitt öga. Marlene Billie Andreasen är exekutiv producent för Viaplay Group. Fremantle distribuerar serien internationellt. De första två säsongerna av Förhöret finns att se på Viaplay.

Den tredje och sista säsongen av Förhöret har premiär våren 2023 på Viaplay.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL