Penélope Cruz och Javier Bardem öppnar Cannes

Penélope Cruz och Javier Bardem öppnar Cannes

Uppdaterad 03 juli 2021 kl. 15:07 | Publicerad 05 april 2018 kl. 16:04

Filmfestivalen i Cannes öppnar med filmen Everybody Knows.

Javier Bardem och Penélope Cruz.
Javier Bardem och Penélope Cruz.

Filmfestivalen i Cannes går av stapeln den 8 maj och filmen Everybody Knows med Penélope Cruz och Javier Bardem i huvudrollerna blir den första filmen som visas.

Den iranske regissören Asghar Farhadi har nått framgångar med filmer som The Salesman och A Separation. I hans senaste spansktalande film Everybody Knows spelar Javier Bardem och Penélope Cruz ett gift par som tillsammans med sina barn åker från Argentina till hennes hemstad utanför Madrid. Väl där sätts familjen på prov och ställs inför moraliska val som hotar deras sammanhållning.

Nu rapporterar IndieWire att Everybody Knows kommer att öppna den årliga filmfestivalen i Cannes på kvällen den 8 maj. Det blir totalt den andra spansktalande filmen som öppnar filmfestivalen. Den första var Pedro Almodóvars Bad Education från 2004.

Asghar Farhadi var senast i Cannes 2016 med The Salesman och vann då två priser. Den filmen kammade sedan hem Oscar för bästa icke-engelskspråkiga film. Förra året på Cannes vann Ruben Östlunds The Square Guldpalmen.

En trailer har släppts till Everybody Knows som går att se här nedan:

Vad tror du om Javier Bardem och Penélope Cruz i Asghar Farhadis Everybody Knows?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL