Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Eric Idle gör film av musikalen Spamalot

Eric Idle gör film av musikalen Spamalot

David Lindahl | Nyhet
04 maj 2018
David Lindahl | Nyhet
04 maj 2018

Jakten på den heliga Graalen ska bli film igen.

Eric Idle är en av medlemmarna från den legendariska brittiska humorgruppen Monty Python. Nu arbetar han på en film baserat på den populära musikalen Spamalot.

Monty Pythons galna värld eller Monty Python and the Holy Grail som är den engelska titeln är Monty Pythons legendariska komedi från 1974. Med parodi och galen komik tog humorgruppen världen med storm. 2005 hade musikalen Spamalot premiär, skriven av Eric Idle och baserad på filmen om jakten på den heliga Graalen.

Nu rapporterar Empire Online att Eric Idle håller på att jobba på en film från musikalen Spamalot. Han själv skriver manuset och amerikanska teaterveteranen Casey Nicholaw ska regissera. Hans verk inkluderar dels Spamalot men också Broadway-framgångar som The Book of Mormon och Aladdin.

Hur handlingen ska utformas eller vilka som ska medverka är inte bestämt. Tanken är att en film ska ta musikalen vidare och utforska vad som är möjligt på den vita duken jämfört med på scen. Det blir filmen baserat på musikalen som baserades på filmen.

Terry Gilliam som regisserade Monty Pythons galna värld släpper snart sin nya film The Man Who Killed Don Quixote.

Vad tror du om en film av musikalen Spamalot?