Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Trailer släppt till The Man Who Killed Don Quixote

Trailer släppt till The Man Who Killed Don Quixote

David Lindahl | Nyhet
05 april 2018
David Lindahl | Nyhet
05 april 2018

Terry Gilliams The Man Who Killed Don Quixote är snart här och äntligen har en trailer släppts.

The Man Who Killed Don Quixote är Terry Gilliams tolkning av den klassiska spanska romanen. Adam Driver och Jonathan Price spelar huvudrollerna och nu har äntligen en trailer släppts.

Det har tagit otroliga 20 år för Terry Gilliam att färdigställa The Man Who Killed Don Quixote. 1998 började planeringen av filmen på en dåvarande budget av ungefär 32 miljoner dollar. Förstörda inspelningsplatser och brist på pengar gjorde att filmen inte färdigställdes. Genom åren har Terry Gilliam flera gånger försökt ro projektet i land med skådespelare som Johnny Depp, Robert Duvall, Ewan McGregor, Jack O'Connell och John Hurt involverade. Till slut föll lotten på Gilliams gamla Brazil-skådespelare Jonathan Price som Don Quixote och den just nu heta Adam Driver som Grisoni.

Regissören Terry Gilliam är kanske mest känd för sitt samarbete med Monty Python i filmen Monty Pythons galna värld. Han har också regisserat hyllade filmerna Fear and Loathing in Las Vegas, Brazil och Fisher King. Gilliams filmer präglas ofta av märkliga sekvenser där skillnaden mellan drömmar och verklighet är svårutredd.

The Man Who Killed Don Quixote är baserad på den klassiska och hyllade spanska romanen Don Quixote, skriven i två delar, 1605 och 1615. Den handlar om en spansk adelsman som har förläst sig på riddarromaner. Fast besluten att upprätthålla romanernas ideal om ridderlighet, ger han sig ut i världen tillsammans med sin väpnare, bonden Sancho Panza. Hans mål är att vinna sin älskade Dulcineas kärlek.

Terry Gilliams version är lite mer skruvad än så och handlar om en gammal man i vår moderna tid som tror sig vara Don Quixote. När han träffar marknadsföraren Toby, får han för sig att Toby i själva verket är hans trogne väpnare Sancho Panza. Tillsammans ger de sig ut på ett äventyr som tar dem fram och tillbaka i tiden mellan nutid och 1600-tal. Till slut får Toby själv svårt att skilja på vad som är verklighet och dröm.

Förutom Jonathan Price och Adam Driver syns också Olga Kurylenko som Dulcinea och Stellan Skarsgård som karaktären The Boss. Den första trailern har äntligen släppts men än så länge saknas ett officiellt premiärdatum.

Fear and Loathing in Las Vegas är inkluderat i Filmtopps lista över 6 filmer som utspelar sig i Las Vegas.

Vad tror du om Jonathan Price och Adam Driver i Terry Gilliams The Man Who Killed Don Quixote?

NÄSTA ARTIKEL