Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Endgame slår Avatar som tidernas mest inkomstbringande film

Endgame slår Avatar som tidernas mest inkomstbringande film

Axel Diedrichs | Nyhet
24 juli 2019
Axel Diedrichs | Nyhet
24 juli 2019

Den fjärde Avengers-filmen lyckades till slut.

Marvels Avengers
Foto: Walt Disney Pictures.

Det satt långt inne, men nu har vårens stora blockbuster "Avengers: Endgame" gått om James Camerons "Avatar" som tidernas mest inkomstbringande biofilm. Nu grattas Marvel av regissören.

När Avatar kom ut 2009 tog filmen världen med storm. Framförallt för de läckra animationerna, men också för 3D-effekten som då var kraftigt förbättrad. Avatar sålde otroligt mycket, men det var med dess nypremiär några år senare som den blev tidernas mest inkomstbringande biofilm. Den tjänade in sammanlagt 2,789 miljarder dollar, ett rekord som nu slagits av Avengers: Endgame. Den färska superhjältefilmen har tjänat in 2,791 miljarder dollar.

Trots att hans rekord precis blivit slaget, verkar inte James Cameron vara särskilt bitter. På Avatars officiella Twitter-konto grattar man nu Marvel för deras otroliga framgång.

https://twitter.com/officialavatar/status/1153258422244130816

Kanske är Cameron övertygad om att Avatar 2 tar honom tillbaka upp i topp. Filmens premiär har skjutits upp många gånger, men verkar nu stå fast vid sitt nya premiärdatum 17 december 2021. Det ryktas att både Kate Winslet och Vin Diesel kommer att vara med i filmen.

Vad tror du, kan "Avatar 2" slå "Avengers: Endgame" som tidernas mest inkomstbringande film?

NÄSTA ARTIKEL