Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Spider-Mans skurk kan få egen film

Spider-Mans skurk kan få egen film

Kristian Andersson | Nyhet
14 november 2017
Kristian Andersson | Nyhet
14 november 2017

Sony Pictures jobbar just nu på en spinoff på Spider-Man, nämligen vampyren Michael Morbius

Spider-Mans fiende Michael Morbius

Nu skriver Cinemblend att nästa Spider-Man-skurk att få en egen film ser ut att bli karaktären Morbius the Living Vampire. Power Rangers-manusförfattarna Buck Sharpless och Matt Sazama ska ha pitchat manuset till Sony, och precis som i den kommande Venom-filmen tyder allt på att Spindelmannen lämnas utanför filmen.

Sony har länge hållit Spider-Man vid liv och de har gjort ganska bra ifrån sig, främst med Sam Raimis filmer och Spider-Man: Homecoming. De som släpptes 2012 och 2014 gjorde inte alls bra ifrån sig, och då tänker jag på Andrew Garfields The Amazing Spider-Man.

Sony har länge jobbat på en spinoff till Spider-Man-universumet som kommer att följa Venom. I denna film får vi se skådespelare som Tom Hardy och Gina Prince-Bythewood.

Venom
Venom

Enligt amerikanska medier hoppas Sony och Marvel nu på att få göra till spinoff, som kommer att handla om antagonisten Morbius, skapad av Roy Thomas och Gil Kane. Ifall den blir av eller inte kan bero på hur hårt Venom slår. 

Karaktären introducerades för första gången 1971 i serietidningen The Amazing Spider-Man #101. Den Nobelprisvinnande biokemisten Michael Morbius förvandlades till en fladdermus i mänsklig storlek efter att ha injicerat djurets blod i ett försök att hitta ett botemedel till sitt kritiska blodtillstånd.

Morbius var för första gången med i serietidningarna 1971. Morbius var en Nobelvinnande biokemist som av misstag gjorde sig själv till en vampyr under ett experiment där han ville komma på ett botemedel till blodcancer. Morbius har många av vampyrens offensiva egenskaper men även svaga, som att han inte tål solljus och att han behöver dricka blod för att överleva.

Morbius är kanske en karaktär vi får se i framtiden! Ett färdigskrivet manus om Spindelmannens vampyrfiende ligger nämligen på Sonys bord och väntar på att få grönt ljus.

Morbius
Morbius

Vad tycker du, vill du se en film om Morbius?

NÄSTA ARTIKEL