Elton John kallar nya Lejonkungen stor besvikelse

Elton John kallar nya Lejonkungen "stor besvikelse"

Filmtopp Admin
Uppdaterad 14 juli 2021 kl. 15:56 | Publicerad 17 oktober 2019 kl. 10:03

Originalfilmens låtskrivare saknar magin i remakens soundtrack.

Elton John vann en Oscar för Bästa musik när han skrev musiken till "Lejonkungen" 1994. Några månader efter den nya filmens premiär går han ut och öppet sågar den nya filmens soundtrack.

https://www.youtube.com/watch?v=7TavVZMewpY&t=3s

Elton John skrev ett ikoniskt soundtrack till Disneys Lejonkungen (1994), men när det var dags att göra live action-remaken, gjordes det nya versioner på hans låtar – men han var inte särskilt involverad i processen. I en intervju med det brittiska magasinet GQ berättar han om sin negativa tankar kring den nya filmen:

– Den nya versionen av Lejonkungen var en stor besvikelse för mig, för jag tycker att de misslyckades med musiken. Låtarna var en så stor del av den första filmen, men musiken i nya Lejonkungen har inte samma påverkan. Magin och glädjen försvann.

När den kom för 25 år sedan toppade Elton Johns skiva med Lejonkungens soundtrack säljarlistorna. Den fick sammanlagt tre grammisar, två Golden Globes och två Oscars.

I nya Lejonkungen hör vi stjärnor som BeyoncéDonald Glover och Seth Rogen framföra Elton Johns klassiska låtar, men också nyskrivna låtar.

Vilken version av filmen tycker du lyckades bäst med sitt soundtrack?

Läs vår recension av Lejonkungen här.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL