Ellen Bergstrom

Ellen Bergström och vägen till drömyrket

Fredrik Larsson
26 april 2024 kl. 10:04

Ellen Bergströms väg från popstjärna till teaterscenen och kampen med beroendet

Ellen Bergström kunde under några få år gå från helt okänd till en välkänd profil som visade sig vara en multitalang.

Den 34-åriga skådespelaren och mediaprofilen Ellen Bergström är i dag förmodligen mest känd som just skådespelare och komiker, och har deltagit i ett flertal TV-program som Let’s Dance, Bäst i test och Så ska det låta

Det var när Ellen bara var 19 år gammal som hon blev medlem i popduon Kick, genom en tävling. En tävling utlystes alltså om att bli den nya medlemmen i popgruppen Kick och Ellen blev den vinnaren. Mest kända blev det med låten "Ge mig lite mer”.

Så småningom rann Kick ut i sanden men Ellens enträgenhet visade sig när hon 2011 dök upp på Idol och gjorde en audition med låten Your Song av Elton John, men kom dessvärre inte vidare.

Däremot fick hon visa prov på sin skådespelartalang när hon 2015 fick rollen som Snövit i Snövit – The MusicalMaximteatern. Efter det fick hon huvudrollen i en webbaserad komedi/dramaserie för TV3

Sedan dess har hon fått flera roller i diverse TV-serier och filmer och även medverkat i en handfull TV-program. 2017 fick hon chansen att medverka i det populära TV-programmet Let’s Dance och kom på tredje plats.

Ellen Bergström i "Renées brygga". Foto: TV4.

Ellen Bergström och kampen mot missbruket

Ellen Bergström var även tidig att vara aktiv på sociala medier och på Instagram lade hon ut sketcher som hon skrev och spelade in själv. Hennes komiska talang har givit henne ett flertal roller i komedier och bland annat varit med i den oerhört populära serien Leif & Billy.

Det har dock inte alltid varit roligt. På sociala medier har Ellen varit öppen med att hon haft problem med att hantera sitt alkoholintag och skulle ge ut boken "Vadå? Ska du aldrig mer dricka?. I programmet Renées brygga berättar Ellen om missbruket och varför boken aldrig blev av. 

År 2022 skrev Ellen komediserien Livet på jobbet som hon även producerade. Senast aktuell är Ellen med en roll i TV-serien Familjen Andersson på SVT. Den handlar om berömda karaktären Sunes familj och har Filip Berg och Liv Mjönes i huvudrollerna.

Betydande film-och TV-roller

I sin karriär har Ellen Bergström gjort en hel del olika projekt. Förutom ovan nämnda titlar, såsom Leif & Billy och Familjen Andersson, har hon även haft en av rollerna i komedin I nöd eller lust av Kjell Sundvall från 2015.

– Det var superkul! Han gav mig mycket frihet, även om det var mycket att göra så höll han ett speciellt lugn. Han gav mig mycket spelrum, och jag kände att han litade på mig och det hjälpte mig med tanke på att jag faktiskt stod där och spelade mot Sveriges skådespelarelit, säger Ellen i en intervju med Filmtopp om att få jobba med Sundvall.

Vi har också sett Ellen i de två populära komediserierna Ligga och Vi i villadiscovery+ där framför allt den senaste av dem blivit brett hyllad.

Sedan många år tillbaka har Ellen en stor YouTube-kanal med närmare 40 000 prenumeranter. Där har det lagts ut sketcher och showreels – ett par av klippen har över en miljon visningar. Kanalen är sällan aktiv längre, men hennes följare får hoppas på att hon snart gör en comeback. Desto mer aktiv är Ellen på Instagram där hon har hisnande 360 000 följare. Även där delas många roliga klipp.

Filmtopp håller dig uppdaterad om vad Ellen Bergström hittar på härnäst.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL