Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Elizabeth Banks regisserar kokainbjörn

Elizabeth Banks regisserar kokainbjörn

Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
11 mars 2021
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
11 mars 2021

"Cocaine Bear" blir Elizabeth Banks nästa regiprojekt.

Ja, du läste helt rätt – Elizabeth Banks ska regissera thrillern "Cocaine Bear", och filmens innehåll verkar vara precis lika konstigt som det låter. Duon Phil Lord och Chris Miller står som producenter för filmen.

Hollywood får ofta kritik för att enbart producera säkra kort i form av remakes, uppföljare och franchise-filmer, men ibland visar drömfabriken att den faktiskt vågar ta ut svängarna. Det senaste beviset på det är projektet "Cocaine Bear", som ska regisseras av Elizabeth Banks. Tycker du att titeln är annorlunda så är det ingenting mot den kommande filmens innehåll.

Delar av internet välte en aning när nyheten briserade om att Elizabeth Banks ska regissera en kommande film vild namn Cocaine Bear. Både branschfolk, som är involverade i filmens utveckling, och filmentusiaster tycks älska filmens smått galna namn och det faktum att innehållet faktiskt är tänkt att spegla titeln. 

Det kanske galnaste av allt är att berättelse an baserad på en sann historia!

Manuset till filmen är skrivet av Jimmy Warden och är inspirerat av sanna händelser från Kentucky 1985, då en björn ska ha dött av en överdos på kokain. Björnen hittades nämligen tillsammans med 40 stycken öppnade plastförpackningar med spår av kokain.

Det finns en hel del spännande detaljer gällande hur björnen fick tag i så mycket kokain, men den informationen får den som är sugen på spoilers leta upp på egen hand.

Hela projektet kring Cocaine Bear ser ut att innehålla en gott om oväntade vändningar – vilket inte är så konstigt med tanke på att Warden till synes skrev manuset på skämt åt kollegan Brian Duffield.

På Twitter delade Duffield ett utdrag från en textkonversation mellan honom och Warden:

Cocaine Bear skrevs på skämt av Jimmy Warden?

Vi misstänker att Warden nu är relativt nöjd över att han faktiskt tog sig tid att skriva manuset till Cocaine Bear.

"Cocaine Bear" utvecklas av Universal Pictures och produceras av komedigenierna Phil Lord och Chris Miller. Lord och Miller ligger bland annat bakom "Lego-filmen", "21 Jump Street" och "Spider-Man: Into the Spider-Verse".

Letar du efter oväntat bra filmer? Ta del av tipsen på de bästa filmerna 2021.

NÄSTA ARTIKEL