Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Efter tragedin – nu pausas inspelningen av Rust

Efter tragedin – nu pausas inspelningen av Rust

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
25 oktober 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
25 oktober 2021

"Mitt hjärta är krossat för alla som kände och älskade Halyna"

Förra veckan inträffade en stor olycka på inspelningen av filmen "Rust" där Alec Baldwin oavsiktligt sköt ihjäl en filmfotograf. Nu sätts produktionen på paus tills vidare.

För tre dagar sedan kunde vi rapportera att Alec Baldwin skjutit ihjäl 42-åriga filmfotografen Halyna Hutchins av misstag. Nu väljer man att pausa inspelningen av filmen i fråga, som är en westernrulle med titeln Rust. I ett uttalande meddelar produktionen följande: 

– Även om våra hjärtan har brustit och det är svårt att se bortom horisonten är det här, åtminstone just nu, en paus snarare än ett slut.

En uppgiven Alec Baldwin kommenterar den tragiska händelsen på sin Instagram:  

– Jag samarbetar fullt ut med polisutredningen för att berätta hur den här tragedin inträffade. Jag har kontakt med hennes make, och erbjuder mitt stöd till honom och hans familj. Mitt hjärta är krossat för hennes man, deras son, och för alla som kände och älskade Halyna.

Så gick olyckan till

Under inspelningen av Rust repeterade Baldwin en scen där han siktade med en rekvisitapistol rakt in i kameran. Enligt uppgifter fick skådespelaren veta av de vapenansvariga att vapnet inte var laddat. Skottet som hade ihjäl Hutchins träffade också regissören Joel Souza som stod bakom henne. Han håller nu på att återhämta sig från skadan.

När arbetet på filmen återupptas är ännu inte känt. Uppehållet pågår åtminstone tills utredningen av fallet är färdigt.

NÄSTA ARTIKEL