Kalasspya pryder postern till Triangle of Sadness

Efter succén på Guldbaggegalan – Ruben Östlund hoppas på fler priser

Uppdaterad 26 januari 2023 kl. 12:01 | Publicerad 24 januari 2023 kl. 12:01

Guldbaggegalans stora vinnare blickar framåt

Ruben Östlund vann i går på Guldbaggegalan i hela sex av de nio kategorier där hans "Triangle of Sadness" var nominerad. Bland annat vann filmen i kategorierna för bästa manliga roll (Zlatko Buric), kvinnliga biroll (Dolly De Leon) samt bästa film och regi (Ruben Östlund).

Triangle of Sadness har sedan filmen släpptes i oktober förra året vunnit flertalet stora priser, så som bästa regi, film och manus på European Film Awards. Filmen vann även Guldpalmen i Cannes i maj förra året. Under Guldbaggegalan 2023 blev det stor succé för filmen och Ruben Östlund tror att filmen har chans på tre nomineringar till Oscarsgalan. Men han är inte helt säker på alla tre:

– Tre nomineringar, två eller en kan det bli. Jag är inte helt övertygad om bästa regi. Däremot tror jag på vi blir nominerade till bästa manus och bästa kvinnliga biroll, säger Östlund i en intervju med TT.

En Guldbagge delades ut till den filippinska skådespelaren Dolly De Leon i går. Hon spelade en nyckelroll som Abigail i filmen och Östlund tror att hon har chans på att bli nominerad för bästa kvinnliga biroll på Oscarsgalan.

– Jag tror att Dolly De Leon kommer få för bästa biroll. När det kommer till regi tror jag vi hamnar i ett lite dåligt läge.
 
På Guldbaggegalan vann Ruben Östlund flest priser men om succén kommer att fortsätta med Oscarsnomineringarna som annonseras ut senare i dag återstår att se.

Daniel Paprocki

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL