Den nya Johan Falk-boken redan slutsåld: ”Bästa bok de någonsin läst!”

Efter Johan Falks nya succé – då kommer nästa del

Axel Diedrichs
Uppdaterad 05 februari 2024 kl. 10:02 | Publicerad 01 februari 2024 kl. 15:02

Ny bok planeras att släpps redan i höst

"Slutet var bara början" är titeln på den första Johan Falk-boken som finns ute. Nu meddelar författaren Anders Nilsson till Filmtopp när nästa del släpps.

För drygt en vecka sedan utsågs Johan Falk-boken Slutet var bara början, som är en fortsättning på filmserien, till Årets deckare av Adlibris. Bland de nominerade fanns böcker av storheter som Viveca Sten, Jan Guillou och Camilla Läckberg. För fansen som vill ha mer så dröjer det inte lång tid tills vi får se nästa bok komma ut. Faktum är att den har planerad premiär redan i höst. Nyheten som släppts via Bokfabriken bekräftas av författaren och Johan Falks huvudskapare Anders Nilsson i ett meddelande till Filmtopp.

Efter Johan Falks nya succé – då kommer nästa del
Foto: Bokfabriken.

Nominerad i Sveriges största ljudbokstävling

Slutet var bara början har sålt drygt 75 000 exemplar, vilket gör den till Adlibris mest sålda spänningsroman 2023 och Bokus tredje mest sålda. Den har dessutom haft 636 000 lyssnade timmar i ljudformat, fått sex tryckta upplagor och vunnit Adlibrispriset för Årets deckare. Nu kan den även belönas med Stora ljudbokspriset på Storytel Awards i kategorin spänning. Du som vill rösta på "Slutet var bara början" kan göra det här.

Med succén för boken som är unisont hyllad är förväntningarna på den andra boken skyhöga. Fansen som läst Slutet var bara början vill veta vilka prövningar Johan Falk ska ställas inför härnäst. Filmtopp uppdaterar dig så fort vi vet när nästa Johan Falk-bok har ett specificerat premiärdatum. Det vore inte helt oväntat om den släpps i oktober månad, vilket skulle innebära ett år efter den första boken.

Det här händer i Slutet var bara början

Har du ännu inte läst den första Johan Falk-boken? Då kan du beställa hem den hos olika bokbutiker på nätet eller besöka din lokala butik för att hämta ut ett exemplar. Nedan kan du läsa närmare om vad den handlar om:

En bil kör mot ett regnigt Göteborg och mannen bakom ratten är orolig. Greppet hårdnar och på den högra handen saknas två fingrar. Det har gått nio år sedan han offrade sitt liv för att rädda sin familj. Hans kropp hittades aldrig.

Göteborg är hans stad, där har han levt och arbetat, men när han kör upp på den nybyggda Hisingsbron känner han inte igen sig. Han ser på sin stympade högerhand och minns smärtan från tortyren, minns avrättningen.

Han borde egentligen inte vara här. Men han måste. Skuggor från det förflutna har vaknat till liv och en gåtfull ny fiende hotar att krossa honom och allt han tror på. Det har till sist blivit dags att ställa allt till rätta.

Johan Falk är tillbaka.

Planen är att göra sammanlagt tre böcker, där den tredje förväntas komma ut under 2025. Efter böckerna hoppas Anders Nilsson på att få väcka liv i filmserien med en ny säsong där flera av karaktärerna återvänder.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL