Efter Dune-succén – Timothée Chalamet skriver långt kontrakt med Warner Bros.

Efter Dune-succén – Timothée Chalamet skriver långt kontrakt med Warner Bros.

Karna Mahoney
Uppdaterad 02 april 2024 kl. 09:04 | Publicerad 28 mars 2024 kl. 08:03

Skådespelaren sluter överenskommelse med ett av världen största filmbolag

Timothée Chalamet har skrivit på ett flerårskontrakt med filmbolaget Warner Bros. Det är samma filmbolag som ligger bakom skådespelarens senaste två succéfilmer.

Warner Bros. tror hårt på Timothée Chalamet. Parterna har skrivit på ett avtal som innebär att Warner Bros. har första tjing på Chalamets kommande projekt, rapporterar Variety. Avtalet sträcker sig över flera år och flera filmer med Chalamet både som skådespelare och producent. Avtalet kommer efter att Chalamet har porträtterat huvudrollerna i Warners Bros senaste succéfilmer Wonka (2023) och Dune: Part Two (2024).

Avtalet mellan Chalamet och Warner Bros innebär inte att skådespelaren endast får jobba inom filmbolaget men att de får välja först om vilka av hans projekt de vill arbeta med.

– Under de senaste åren har vi inte bara beundrat Timothées engagemang till hans yrke, vilket är tydligt i hans urval och djup i hans olika roller, men också hans hängivenhet till att ge 100 % av hans tid och uppmärksamhet till varje projekt han har gjort här hos Warner Bros. och någon annanstans, säger de i ett gemensamt uttalande.

Timothée Chalamet i "Wonka". Foto: Warner Bros.

Den lysande skådespelartalangen

Timothée Chalamet hade sitt stora genombrott 2017 med filmen Call Me By Your Name som han även blev Oscarsnominerad för. Därefter har framgångarna fortsatt med filmer som Lady Bird (2017), Little Women (2019) och Don´t Look Up (2021).

Timothée Chalamet är en av världens mest eftertraktade skådespelare i sin generation just nu. Det var över 40 år sedan som en skådespelare senast hade huvudrollen i två stora succéfilmer från samma filmbolag som släpptes inom åtta månader av varandra, så som Chalamet har gjort de senaste månaderna.

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt.

Karna Mahoney

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL