Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Efter dödsskjutningen: FBI går emot Alec Baldwins redogörelse

Efter dödsskjutningen: FBI går emot Alec Baldwins redogörelse

Kristian Andersson | Nyhet
16 augusti 2022
Kristian Andersson | Nyhet
16 augusti 2022

Ny rapport motbevisar skådespelarens sida av storyn

FBI har undersökt vad som hände vid dödsskjutningen under inspelningen av "Rust" och kommit fram till att Alec Baldwin visst avfyrade sitt rekvisitavapen, vilket inte går i linje med hans egen redovisning av vad som hände.

I oktober förra året blev filmfotografen Halyna Hutchins ihjälskjuten under inspelningen av dramat Rust och skottet skadade även regissören Joel Souza. Skådespelaren Alec Baldwin var den som höll i pistolen, men påstod sig senare inte ha avlossat vapnet. Nu släpper den amerikanska federala polisen FBI sin rapport om den tragiska händelsen som pekar på motsatsen. 

Filmvärlden hamnade i chock när det framkom uppgifter om att Alec Baldwin råkat skjuta ihjäl Halyna Hutchins under repetitionen av en scen i westernfilmen Rust. I december berättade Baldwin i en TV-intervju med journalisten George Stephanopouls att han aldrig avfyrade skottet. Men nu konstaterar FBI efter undersökningen att han visst avlossade ett skott, rapporterar SVT.

Alec Baldwins advokat trycker nu på den medicinska rapporten

TV-kanalen ABC fick ta del av byråns undersökning som nådde slutsatsen att pistolens hane var spänd, vilket betyder att den visst kan avfyras om en person är oförsiktig. Skådespelarens advokat berättar i media att det viktigaste just nu är den medicinska rapporten som visar att händelsen var en olyckshändelse och att Baldwin visste inte om att revolvern var skarpladdad.

Efter dödsskjutningen: FBI går emot Alec Baldwins redogörelse
Brandon Lee sköts ihjäl under inspelningen av "The Crow" (1993). Foto: Miramax.

Värt att tillägga är att liknande händelser inträffat förut, bland annat i filmen The Crow (1993) där skådespelaren Brandon Lee sköts ihjäl av ett skarpladdat rekvisitavapen. Sedan tragedin på Rust pågår det diskussioner om hur man ska göra behandla rekvisitavapen för att göra filminspelningar mer säkra. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL