Efter dödsolyckan på Gröna Lund – Nordisk Film ser över lanseringen av "Karusell"

Efter dödsolyckan på Gröna Lund – lanseringen av skräckfilmen Karusell ses över

Axel Diedrichs
Uppdaterad 30 juni 2023 kl. 08:30 | Publicerad 28 juni 2023 kl. 19:00

Efter tragedin – Nordisk Film ser över situationen

I höst är det tänkt att Nordisk Film ska släppa skräckfilmen "Karusell" med Omar Rudberg. Filmen utspelar sig på nöjesfältet Liseberg, men efter den tragiska dödsolyckan på Gröna Lund säger distributören att de ser över lanseringen av filmen.

Förra veckan slogs vi av nyheten om de tragiska händelserna på Gröna Lund där en kvinna omkom efter att en berg-och-dalbanevagn spårat ur. Incidenten kan med god sannolikhet komma att ge den kommande skräckfilmen Karusell – som utspelar sig på Liseberg – en större laddning och tyngd för många biobesökare än vad den ursprungligen skulle haft, då den är tänkt som en kommersiell genreproduktion med Omar Rudberg i spetsen.

Filmtopp har varit i kontakt med distributören Nordisk Film för att ta reda på om incidenten påverkar hur de planerar att släppa Karusell.

Foto: Nordisk Film.

Efter dödsolyckan på Gröna Lund planerar Nordisk Film att se över lanseringen av Karusell

I den kommande rysaren Karusell följer vi parkvärden Fiona som får i uppdrag att ta hand om några före detta vänner. De har vunnit en exklusiv privat smygpremiär av Halloween på Liseberg – en hel natt, helt ensamma på den tomma parken. Men sockervadd, härliga åk och mängder av skratt övergår snart i något helt annan, då de inser att de inte är ensamma i parken. Och drömnatten förvandlas snabbt till en sann mardröm.

Enligt Nordisk Film själva ämnar Karusell att kasta omkull bilden av nöjesparken som bara en härlig plats full av skratt. Filmtopp kontaktade Nordisk Film för att fråga huruvida dödsolyckan kommer att påverka hur de planerar att släppa filmen.

– Vi är som alla andra chockade över händelserna på Gröna Lund i helgen. Vi ser över våra planer för lanseringen av Karusell men gör inga ändringar just nu då den ligger en bit bort i tiden. Våra tankar går ut till de drabbade och deras anhöriga, svarar Pia Norström, Marketing Manager på Nordisk Film, i ett mejl till Filmtopp.

Hur lanseringen av "Karusell" kan komma att påverkas återstår alltså att se. Om saker och ting rullar på som planerat kommer filmen att ha biopremiär den 20 oktober 2023.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL