Efter Barry – Bill Hader vill göra film: Jag bollar runt idéer

Efter Barry – Bill Hader vill göra film: "Jag bollar runt idéer"

Emil Oscar Rasmussen
18 april 2023 kl. 16:04

Bill Hader är redo för nästa steg i karriären

Den fjärde och sista säsongen av Bill Haders succéserie "Barry" har rullat igång på HBO Max, och med ett kapitel avslutat är Hader redo att påbörja ett nytt. Härnäst hoppas han på att få regissera en långfilm och påstår att han "bollar idéer".

Bill Hader slog igenom Saturday Night Live och har genom karriären främst utmärkt sig med sina rollframträdanden i komedier. De senaste åren har han med hjälp av HBO-serien Barry – som han skapade tillsammans med Alec Berg – kunnat vissa upp ett helt nytt register som underhållare.

Med de fyra säsongerna av Barry har Hader visat att han har talanger utöver det vanliga såväl framför som bakom kameran. Manuset till den kriminalkomedin har, med all rätt, hyllats till skyarna och ju längre serien har lidit desto större regiansvar har Hader också tagit.

Bill Hader står som regissör för samtliga åtta avsnitt i den sista säsongen av Barry och han axlar rollen med bravur. I min recension av den fjärde Barry-säsongen jämför jag Haders imponerande regi med bröderna Coen i högform och spår honom en lysande framtid som filmregissör, om det vill sig väl.

Nu avslöjar Hader själv att han är redo att anta just den utmaningen.

Bill Hader i den fjärde säsongen av "Barry". Foto: HBO.

Bill Hader om att regissera film: "Jag bollar runt idéer"

I samband med premiären av Barry säsong fyra öppnade Bill Hader upp om sina framtidsplaner för The Hollywood Reporter (THR), och han verkar ha ett tydligt mål om vad han vill göra härnäst, med flera järn redo att sättas in i elden.

– Jag skulle helt klart göra en film. Duffy Boudreau (medförfattare och medproducent för Barry) har skrivit något, men det finns också saker som jag har gjort. Det finns två andra idéer som jag bollar runt, säger Hader till THR.

Något konkret projekt tycks med andra ord inte ha materialiserat sig ännu, men Hader har bevisligen påbörjat arbetet för att förverkliga en egen film. Uppvisningen han levererar med Barry, som skådespelare, manusförfattare och regissör lär knappast stå i hans väg framöver.

Först väntar dock lite vila:

– Jag ser bara fram emot att ta en liten semester och sen vara som en svamp: läsa, titta på saker. Jag har inte haft utrymme i mitt huvud att göra det, förklarar Hader, med det intensiva inspelningsschemat för Barry säsong tre och fyra som anledning.

Du kan streama "Barry" säsong 4 på HBO Max.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL