Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Efter 19 säsonger – Ellen DeGeneres tackar för sig

Efter 19 säsonger – Ellen DeGeneres tackar för sig

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
12 maj 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
12 maj 2021

Nästa säsong av The Ellen DeGeneres Show blir den sista.

Sedan 2003 har Ellen DeGeneres varit ett så gott som dagligt inslag i tv-rutan, men nu meddelar hon att nästa säsong – som kommer att bli den 19:e – också blir den avslutande.

"The Ellen DeGeneres Show" har sänts i över 3 000 avsnitt och DeGeneres har intervjuat närmare 2 500 kändisar på sin talk show under årens gång. Just nu pågår säsong 18 av programmet, men redan nu är det klart att den kommande säsongen också blir den sista.

Det är The Hollywood Reporter som rapporterar att DeGeneres meddelat att slutet för hennes älskade talk show närmar sig. DeGeneres beslut att tacka för sig kommer inte helt oväntat – redan 2018 pratade hon öppet om att hon gick i de tankarna. Det senaste året har det dessutom stormat kraftigt kring DeGeneres och produktionen för hennes program, med anklagelser om bland annat sexuella trakasserier och rasism från producenter och fientligt beteende från DeGeneres själv.

Enligt DeGeneres handlar beslutet dock om att vända bland och testa på något nytt.

– Som en kreativ person måste du hela tiden bli utmanad, och hur bra programmet än är, och hur kul det än är, så är det helt enkelt inte en utmaning längre, säger DeGeneres till The Hollywood Reporter.

Vad som blir nästa utmaning för DeGeneres är inte helt och hållet klart, men hon berättar att hon inte hade tackat nej till och annan filmroll, om det dyker upp något lockand, och hon är dessutom aktuell i en producentroll för flertalet projekt.

Warner Bros. TV Group, som DeGeneres är kontrakterad hos, meddelar att de är besvikna över beslutet, men att de står bakom det.

– Ellen sa en gång att allt hon någonsin önskat är att få människor att må bra och skratta, och hon har åstadkommit det och så mycket mer, säger Channing Dungey på Warner Bros. TV Group till The Hollywood Reporter.

Ellen DeGeneres kommer alltså att ta farväl av tv-tittarna och lämna sin talk show bakom sig under 2022. Hon förväntas att prata om beslutet i sitt program den 13 maj, tillsammans med gästande Oprah Winfrey.

RELATERAD LÄSNING: Skådespelarna kritiserar Ellen DeGeneres

NÄSTA ARTIKEL