Edvin Ryding vinnare av Zalando Rising Star 2021

Edvin Ryding vinnare av Zalando Rising Star 2021

Uppdaterad kl. 11:11 | Publicerad 19 november 2021 kl. 09:11

Priset delades ut för 13:e året i rad

Skådespelaren Edvin Ryding är årets vinnare av Zalando Rising Star 2021. Priset delades ut på Stockholms Filmfestival under torsdagen.

MER LÄSNING:

För 13:e året i rad delades kategorin Zalando Rising Star ut på Stockholms Filmfestival. Syftet med priset är att lyfta fram skådespelare som är tidigt i karriären och bjuda in dem till Stockholms Filmfestival, där de får chansen att knyta till kontakter inom filmbranschen. Tidigare vinnare av priset har varit bland andra skådespelarna Alicia Wikander, Filip Berg, Adam Lundgren och Lancelot Ncube som förra året tog hem priset.

Årets vinnare blev skådespelaren Edvin Ryding som just nu är aktuell med rollen som Wilhelm i första säsongen av Netflix-serien Young Royals. Willhem tvingas byta från gymnasiet till den prestigefulla internatskolan Hillerska. Han blir mycket vän med en öppet homosexuell arbetarklasskille med invandrarbakgrund. Men på internatskolan finns dock prinsens snobbige syssling, som försöker få honom att hålla sig borta från sin nye vän. 

MER LÄSNING:

I samband med sin framgång med Young Royals som hade premiär i höstas ökade Edvin Rydings följarantal på Instagram från 20 000 till 1,2 miljoner följare.

Det är sedan tidigare bekräftat att Netflix kommer med en säsong två av "Young Royals". Premiären är planerad till 2022, men något exakt datum är ännu inte bekräftat.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL