Grattis Timothée Chalamet! – Våra 10 favoritfilmer med stjärnan

Dune-regissören ser bara en framtid för bio

Filmtopp
25 september 2023 kl. 08:09

"Publiken vill ha något de inte kan få hemma"

Denis Villeneuve som senast gjorde "Dune" ger sin syn på framtiden för bio och menar att det enda som gäller är IMAX och andra stora format.

Hur framtiden kommer att se ut för streaming-och biomarknaden är en ständigt pågående diskussion som många har sina tankar om. När regissören bakom storfilmerna Arrival, Blade Runner 2049 och DuneDenis Villeneuve, säger sitt om saken så kan han bara se en sak för att biograferna ska överleva en längre tid. 

Dune-regissören ser bara en framtid för bio
Stellan Skarsgård i "Dune". Foto: Warner Bros.

Dune-regissören ser bara en framtid för bio

I ett samtal med Associated Press berättar Denis Villeneuve att världens biografer bara kan hålla sig relevanta i längden om de bjuder på upplevelser som inte går att få någon annanstans än i salongerna.

– Framtiden för bio är IMAX och de stora formaten, säger han till tidningen och fortsätter:

– Publiken vill se något som de inte kan få hemma, som de inte kan få genom strömning. De vill uppleva en händelse.

Villeneuve är just nu aktuell med uppföljaren till sin stjärnspäckade sci-fi-rulle Dune som blev en stor publiksuccé och dessutom vann hela sex Oscars. Part Two skulle haft premiär i höst men i och med Hollywoodstrejken valde Warner Bros. den 25 augusti att flytta på premiären från den 3 november till den 15 mars. De valde även att skjuta på en rad andra efterlängtade filmer.

NÄSTA ARTIKEL