Dottern arg på media som dödförklarade Lasse Berghagen

Dottern arg på media som dödförklarade Lasse Berghagen

Axel Diedrichs
09 september 2023 kl. 20:09

"Inte mitt jobb att läxa upp en klumpig anställd"

I går nåddes vi av nyheten om Lasse Berghagens kritiska tillstånd på sjukhus. I dag dödförklarades han felaktigt av Mix Megapol. Nu går dottern till attack mot det hon kallar för "klumpig journalistik".

Efter en lång tids svajig hälsa rapporterade Aftonbladet i går att den folkkäre artisten och TV-profilen Lasse Berghagen fått svåra komplikationer efter en hjärtoperation. Läget beskrevs då av dottern Malin Berghagen som för stunden stabilt men kritiskt inför det ögonblick han vaknar efter dem sömn han befinner sig i sedan flera dagar tillbaka.

Tidigare i dag, lördag, dödförklarades Berghagen felaktigt av Bauer Medias radiokanaler, som inkluderar Mix Megapol och NRJ. Missen har fått Malin att se rött.

Lasse Berghagens program ställs in – dottern varnar för det värsta
Foto: Pernilla Thelaus / TV4.

Dottern arg på media som dödförklarade Lasse Berghagen: "Nyhetstörstande journalistik"

I ett inlägg på Instagram trycker Malin till "klumpiga journalister" och vädjar till fansen att släppa vad de hört.

– Jag och familjen är fullt upp med att bejaka kärlek, livet, hälsa och omtänksamhet. INTE klumpig eller nyhetstörstande journalistik, skriver hon.

Vidare skriver hon: ”Så all kärlek och tålamod till de i blandade på kanalen. Och för pappas fans : Släpp det.”

Malin Berghagens Instagramtext i sin helhet:
Hej alla! Jag har fått en massa meddelanden och frågor om jag kan kommentera @mixmegapol fadäs att dödsförklara pappa. Nu är flera upprörda över denna fadäs och nu skrivs det om detta. Mitt svar är följande: Det är inte mitt jobb att läxa upp en klumpig anställd på en media kanal. Det får deras chefer göra. Jag och familjen är fullt upp med att bejaka kärlek, livet, hälsa och omtänksamhet. INTE klumpig eller nyhetstörstande journalistik eller bristande teknologi. Vi har liiiiiiite annat att göra liksom. 😂😉. Så all kärlek och tålamod till de inblandade på kanalen. 😉Och för pappas fans : Släpp det! 😉😘♥️ Lägg er tid och energi på det som hyllar livet och ha en fin lördag. Kärlek!

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Malin Berghagen Official (@mberghagen)

I ett uttalande till Aftonbladet säger Anna Chrona, kommunikationschef på Bauer Media att "en utredning ska göras för att stoppa att det här kan hända i framtiden". Chrona säger även att uppgifterna kom från TV4:s nyhetsfeed.

Fredrick Malmberg, nyhetschef på TV4, har delat med sig av kanalens perspektiv:

– Nyhetsuppläsaren har skrivit fel och sen kommer han på 20 minuter innan sändningen att det blivit fel och försöker stoppa sändningen. Men Bauer Medias teknik är helautomatiserad så det gick inte att stoppa. Det tycker vi är väldigt olyckligt.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL