Lasse Berghagens program ställs in – dottern varnar för det värsta

Lasse Berghagens program ställs in – dottern varnar för det värsta

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
Uppdaterad 09 oktober 2023 kl. 07:15 | Publicerad 08 september 2023 kl. 22:10

"Vi tar allt dag för dag, minut för minut."

På söndag skulle Lasse Berghagen ha hyllats i "Vilket liv!" på TV4. Men efter att hans hälsoläge blivit kraftigt försämrat väljer kanalen att flytta programmet.

Den folkkäre profilen Lasse Berghagen har haft en sommar kantad av tuffa hälsoproblem. Under fredagen avslöjade Aftonbladet att han genomgått en hjärtoperation, under vilken det uppstått komplikationer som gjort att han legat nedsövd i flera dagar. Nu berättar dottern Malin Berghagen att läget är kritiskt och att man inte vet vad som kommer att hända när han väl väcks.

Lasse Berghagens program ställs in – dottern varnar för det värsta
Lasse Berghagen med Renée Nyberg i "Vilket liv!". Foto: Pernilla Thelaus / TV4.

 Lasse Berghagens program ställs in – dottern varnar för det värsta

På söndag kväll skulle TV-tittarna ha fått se när den folkkäre artisten och programledaren Lasse Berghagen skulle hyllas i TV4-programmet Vilket liv! med Renée Nyberg. Detta för hans långa och framgångsrika karriär – som bland annat inkluderar båda ledmotiven till de två publiksuccéerna Allsång på Skansen och Lotta på LisebergMen efter att Berghagens hälsostatus nu är i ett kritiskt tillstånd väljer TV4 i samråd med hans familj att skjuta upp programmet.

I ett samtal med Aftonbladet berättar Malin Berghagen att läget med hennes pappa just nu är stabilt om än kritiskt. Man vet inte vad som kommer att hända när han vaknar ur sin sömn:

När man vaknar blir det återigen en belastning på hjärtat. Vi tar allt dag för dag, minut för minut. Även om det går åt rätt håll är vi fullt medvetna om att det fortfarande är en kritisk situation för pappa. Vad som helst kan hända. Det får inte uppstå komplikationer, det ska istället ticka på som det gör nu.

Carola Häggkvists avsnitt av "Vilket liv!" visas i istället för Lasse Berghagens. Foto: Pernilla Thelaus / TV4.

Carola Häggkvists avsnitt av "Vilket Liv!" visas istället för Lasse Berghagens

Lasse Berghagens andra dotter Maria Berghagen har även hon pratat med Aftonbladet. Hon hoppas på att pappa Lasse kommer att vakna och ta del av hyllningen tillsammans med svenska folket.

– Vi vill och hoppas att pappa ska få se programmet själv och vara vaken och klar. Det är också känsligt för familjen och alla hans vänner just nu, säger Maria Berghagen till Aftonbladet.

Malin och Maria Berghagen har ombett såväl media som allmänheten att nu låta dem ta sig igenom situationen i lugn och ro, men Maria säger samtidigt att de valt att gå ut med uppdateringen om Lasse Berghagens hälsostatus med tanke på att han "är hela Sveriges Lasse".

I dagsläget vet vi inte när TV4 kommer att visa hyllningsavsnittet med Lasse Berghagen, men TV-tittarna kommer inte att behöva stå tomhänta. Istället för Lasse Berghagens avsnitt visar TV4 det med Carola Häggkvist, som ursprungligen var planerat att visas senare under säsongen. Förra avsnittet riktade strålkastarljuset mot Henrik Dorsin.

"Vilket liv!" sänds på TV4 på söndagar klockan 20.00 och kan streamas på TV4 Play med start vid midnatt.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL