Donald Trump: Meryl Streep är en av världens mest överskattade

Donald Trump: "Meryl Streep är en av världens mest överskattade"

Filmtopp
26 september 2022 kl. 20:09

När tidigare presidenten gick hårt åt stjärnan

Vi minns gången när Donald Trump gick emot strömmen och kallade den folkkära skådespelaren Meryl Streep för "en av världens mest överskattade".

Mer tre Oscarsvinster och ett tjugotal nomineringar är det få som sätter emot Meryl Streep begåvning som skådespelare. Snarare står de flesta enade om att hon är en av tidernas främsta, om inte den allra främsta. Men en som hackat på hennes talang är Donald Trump. Detta efter att Streep hade riktat kritik mot honom i ett stort tal till omvärlden.

Donald Trump: "Meryl Streep är en av världens mest överskattade"

Donald Trump: "Meryl Streep är en av världens mest överskattade"
Meryl Streep i filmen "The Post" (2017). Foto: 20th Century Fox.

Den tidigare amerikanska presidenten fick problem med Meryl Streep år 2017 när hon vann Cecil B. DeMille-priset på Golden Globe-galan. Men inte för att hon vann, utan för vad hon sade under sitt tacktal som var en kommentar på Trumps påstådda hån mot en funktionshindrad reporter inför en hel folkmassa i South Carolina: 

 – Det var ett framträdande som golvade mig... Inte för att det var bra – det fanns inget bra med det. Det var det ögonblicket då personen som bad att få sitta i det mest respekterade sätet i vårt land imiterade en funktionshindrad reporter. Det krossade mitt hjärta när jag såg det, och jag kan fortfarande inte få det ur mitt huvud, för det var inte med i en film. Det var det verkliga livet.

Efter att Streeps tal hade sänts var Trump snabb på att skriva av sig på Twitter. Han skrev då att "Meryl Streep är en av världens mest överskattade skådespelare", och att hon inte känner honom. 

Intressant men inte helt oväntat är att Trump i en intervju med The Hollywood Reporter år 2015 uttryckte sin beundran för stjärnan: 

– Meryl Streep är utmärkt. Hon är en fin person också.

Se hela Meryl Streeps tal från Golden Globe-galan, som retade gallfeber på hennes tidigare beundrare Donald Trump:

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL