Donald Glover med stor roll i nya Lejonkungen

Donald Glover med stor roll i nya Lejonkungen

Filmtopp Admin
Uppdaterad 01 juli 2021 kl. 16:13 | Publicerad 21 februari 2017 kl. 19:18

ATLANTA --  Pictured: Donald Glover as Earnest Marks. CR: Matthias Clamer/FX

Precis när jag inte trodde att det kunde gå bättre för den superaktuella multikonstnären, så kommer ytterligare en stornyhet i medvind för Donald Glover.

Donald Glover har nu fått en roll i Jon Favreaus kommande liveaction version av Lejonkungen, och inte är det vilken roll som helst heller. Glover ska faktiskt spela rösten till ingen mindre än Simba.

Det har gått 23 år sedan Disney kom med den succérika animeringsfilmen Lejonkungen. En film som inte bara blev en av världens mest hyllade blockbusters, utan även en stor del av mångas uppväxt.

Jon Favreau, som tidigare är känd som regissör för bland annat Iron Man och Djungelboken, kommer att styra detta skepp som nu bara lastas på med förväntningar. I Fredags bekräftade han Glover som den första officiella skådespelaren för filmen.

Tillsammans med Donald Glover står det även klart att den gamla lejonkung-veteranen James Earl Jones kommer att spela Mufasa, precis som han gjort i de tidigare filmerna.

Det verkar som att det inte var nog med två Golden Globe- vinster för Atlanta och den oerhörda uppmärksamheten för det succéfyllda soulalbumet Awaken, My Love!. Donald Glover fortsätter att surfa genom Hollywood på en våg i form av stora rollerbjudanden. Något som han inte minst förtjänar.

Det finns ännu ett bevis på att Glover blir kungen av 2017. Till sommaren ska han medverka i den nya Spiderman: Homecoming, och som om detta inte vore tillräckligt är han även klar för den för tillfället namnlösa antologifilmen om Han Solo. Det är ingen underdrift att Disney, som står som bolaget bakom båda filmerna, älskar Glover. Men vem gör inte det?

Vad tror du om Donald Glovers kommande skådisinsatser i de nya storfilmerna?

Marlon Appelgren

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL