Johnny vs Amber

Domen: därför nekas Amber Heard ny rättegång mot Johnny Depp

Filmtopp
13 juli 2022 kl. 22:07
ANNONS
ANNONS

Domstolen har tagit sitt beslut

Nu står det klart att Amber Heard nekas ny rättegång mot Johnny Depp. Därför tillbakavisar domstolen i Virginia hennes begäran.

När Amber Heard förlorade rättegången mot Johnny Depp blev hon skyldig honom omkring tio miljoner dollar i skadestånd. Skådespelerskans försvarsteam var tidiga med att trycka på att de kommer överklaga. Tidigare i veckan beslutade de sig för att begära en ny rättegång mot Johnny Depp, men detta nekar nu domstolen i Virginia. 

När Heards team skickade in nya handlingar till domstolen i hopp om att få till en ny uppgörelse i rätten, tryckte de på att domstolen på grund av en adressförvirring använt sig av en annan jurymedlem under processens avgörande skede än vad de egentligen hade tänkt. Detta menar de ska ha kompromissat utfallet som landade i att Heard blev skyldig till förtal. 

Domen: därför nekas Amber Heard ny rättegång mot Johnny Depp

Domen: därför nekas Amber Heard ny rättegång mot Johnny Depp
Foto: discovery+.

Heards påstående om att juryn inte var rättvis på grund av att en medlem inte var tilltänkt att medverka, har inte gått gem hos domstolen i Virginia. De tillbakavisar hennes begäran om ny rättegång med följande motivering: 

– Jurymedlemmen granskades och satt med under hela rättegången. Vidare överlade den och kom fram till en dom. Alla jurymedlemmar har fullföljt sin plikt och hållit sig till den ed de svurit under. 

Johnny Depps försvarsteam var inte glada när de i går svarade på begäran från Heards läger. I deras svar skrev de så här:

– Även om fröken Heard förståeligt nog är missnöjd med rättegångens utfall, har hon ingen vettig grund för att i något avseende åsidosätta juryns beslut. 

Det återstår nu att se ifall Heard kommer att begära en ny rättegång på nytt, och isåfall med vilka medel för att få igenom sin begäran.

Filmtopp uppdaterar om allt som händer kring det uppmärksammade rättegångsfallet mellan Johnny Depp och Amber Heard.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL