Dokumentär om Henrik Lundqvist får festivalpremiär: "Att finna lyckan blev mitt mål"

Dokumentär om Henrik Lundqvist får festivalpremiär: "Att finna lyckan blev mitt mål"

Emil Oscar Rasmussen
04 maj 2023 kl. 12:05

Open Heart om Henrik Lundqvist debuterar på Tribeca Film Festival

Till sommaren har dokumentären "Open Heart" premiär. Innehållet fokuserar på händelserna och tiden som ledde fram till att Henrik Lundqvist valde att pensionera sig från hockeyn. Stjärnmålvakten bekräftar själv att dokumentärfilmen debuterar på Tribeca Film Festival i sommar.

Henrik Lundqvist är av många ansedd som tidernas bästa svenska hockeymålvakt, och en av de största profilerna som svensk hockey någonsin producerat. Efter en lång och framgångsrik karriär valde Lundqvist att tacka för sig som hockeyspelare – men inte helt på sina egna villkor.

Stjärnmålvakten spenderade hela sin NHL-karriär i New York Rangers, men efter att han lämnade klubben 2020 följde ett tumultartat år. Lundqvist plockades in av Washington Capitals, men upptäckten av ett hjärtfel gjorde att han aldrig spelade för laget. Istället väntade en hjärtoperation, en kamp för att ta sig tillbaka och slutligen beslutet om att sätta punkt för karriären.

Nu har Henrik Lundqvists dramatiska avslut på tiden som hockeyspelare blivit dokumentärfilm – och den har premiär sommar.

Dokumentär om Henrik Lundqvist får festivalpremiär: "Att finna lyckan blev mitt mål"
Skärmdump från trailer. 

Henrik Lundqvist-dokumentären Open Heart har premiär i sommar

Den 15 juni kommer dokumentärfilmen Open Heart att ha världspremiär på Tribeca Film Festival i New York City. Med avstamp i händelserna som tvingade Henrik Lundqvist att snöra av sig skridskorna och lägga plockhandsken på hyllan, kommer den 75 minuter långa dokumentärfilmen att syna målvaktens liv och karriär. Genom Lundqvist själv, familj och tidigare lagkamrater kommer vi få en unik inblick i Henrik Lundqvists liv och den hårda kamp han genomgick efter upptäckten av hjärtfelet som fick honom att omvärdera hela sitt liv.

Henrik Lundqvist har själv annonserat ut premiärdatumet för Open Heart på sociala medier, där han också öppnar upp om händelserna som ligger till grund för den.

– Så mycket hände i mitt liv över 12 månader. Lämna NY Rangers bakom mig, hjärtoperation, bakslag, pensionen från hockey. Allting fick mig att gå på djupet och fundera över mitt tankesätt/liv. Det är vad den här filmen handlar om. Att finna lyckan blev mitt mål, skriver Henrik Lunqvist om Open HeartTwitter.

I trailern får vi glimtar av Lundqvists rehabiliteringsprocess och hur läkare pratar om en "överhängande risk att dö" parallellt med highlights från hans makalösa karriär.

Under sin långa, framgångsrika karriär vann Henrik Lundqvist 2 SM-guld, 1 VM-guld och 1 OS-guld. Han vann även Vezina Trophy som NHL:s bäste målvakt och är den enda i historien som noterats för elva säsonger mer minst 30 vinster, under sina första tolv säsonger i NHL.

"Open Heart" är regisserad av Jonathan Hock.

Mer läsning:

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL