Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Dockskådisar på turné med hyllad humorshow

Dockskådisar på turné med hyllad humorshow

Carl-Christian Frunck | Nyhet
04 januari 2022
Carl-Christian Frunck | Nyhet
04 januari 2022

Dockduon bjuder in publiken till en bakom kulisserna-show

För tre år sedan slog sig dockskådespelarna Petter Lennstrand och Björn Carlberg samman för första gången. Nu är de tillbaka med uppföljaren "Dockhumor 2" som har premiär den 13 januari.

"Dockhumor 2" kommer att turnera med över 20 föreställningar runt om i landet. Den här gången hoppas Petter Lennstrand och Björn Carlberg på att kunna genomföra en regelrätt Sverigeturné. Sist hann dockskådespelarna endast uppträdda i Göteborg och Malmö innan coronapandemin slog till och stängde ned föreställningen.

Uppföljaren till Dockhumor på Scala har ett kärlekstema. Det vankas bl.a. bröllop mellan Björn Carlbergs karaktärer Glenn och Paula. Övriga dockor, såsom Allram Eest, Birgitta, Kjell och alla de andra karaktärerna är förstås inbjudna till bröllopet. Men publiken kommer också stifta bekantskap med nya talanger, som countryartisten Clint Cliffs och den tyske ljudteknikern Bernard samt operadivan Gloria Janman och hennes hängivne pianist. 

Senast som dockskådespelarna Björn Carlberg och Petter Lennstrand stod på scen ihop så försökte de gömma sig inför publik bakom dockorna. Nu träder duon fram och bjuder in publiken till ett bakom kulisserna-show, där man får se hur speltekniken går till, skriver GP.

Dockhumor 2 är duons första gemensamma projekt efter förra showen. Men nu ryktas också att duon är på gång med ett annat projekt. De har skrivit manus till en långfilm som kretsar kring dockorna som är nu under utveckling.

LÄS OCKSÅ:

Turnédatum för Dockhumor 2:

13, 14, 15, 16, 19, 20, 21, 22, 23, 25, 26 och 27/1 Scalateatern, Stockholm.

11/2 Teatern, Gävle.

12/2 Väven, Umeå.

17/2 Konsert & kongress, Linköping.

18/2 Hjalmar Bergman Teatern, Örebro.

19/2 Scalateatern, Karlstad.

25/2 Teatern, Växjö.

26/2 Teatern, Jönköping.

5/3 Moriska paviljongen, Malmö.

6/3 Stora Teatern, Göteborg.

11/3 Culturum, Nyköping

12/3 Flygeln, Norrköping.

NÄSTA ARTIKEL