Djävulen bär Prada 2 blir verklighet – med Meryl Streep

Djävulen bär Prada 2 blir verklighet – med Meryl Streep

Emil Oscar Rasmussen
09 juli 2024 kl. 10:50

Favoriten ser ut att göra comeback

En av 2000-talets mest älskade dramakomedier ser ut att få en efterlängtad uppföljare. Arbetet med "Djävulen bär Prada 2" har försiktigt inletts hos Disney, och Meryl Streep förväntas återvända med sina stjärnkollegor.

Det har snart passerat hela 20 år sedan Djävulen bär Prada (2006) blev allas nya favoritfilm. Filmen där vi fick följa Andy (Anne Hathaway) slita som modeikonen Mirandas (Mery Streep) assistent tillsammans med kollegan Emily (Emily Blunt) blev ett kulturellt fenomen som än i dag används som flitig referens i diverse sammanhang.

Viskningar om en uppföljare till Lauren Weisberger-adaptionen har florerar i många år, men utan att materialisera sig till något konkret. Det ser ut att ha ändrats nu. Enligt uppgifter ska arbetet med Djävulen bär Prada 2 försiktigt inletts under ledning av Disney.

LÄS OCKSÅ: 10 filmer som alla tjejer gillar

Djävulen bär Prada 2 blir verklighet – med Meryl Streep
Foto: Twentieth Century Fox.

Nyckelpjäserna förväntas återvända till "Djävulen bär Prada 2"

Så sent som i april sa Anne Hathaway i en intervju med amerikanska V att hon inte trodde att en uppföljare till Djävulen bär Prada skulle kunna bli verklighet, men under gårdagen kom rapporter från flera håll om att läget hade förändrats.

Det var Puck som var först ut med att rapportera nyheten om att producenten Wendy Finerman lyckats övertala såväl Meryl Streep som Emily Blunt att återvända till en uppföljare. Någon bekräftelse om Anne Hathaways medverkan har tidningen ännu inte fått, men däremot rapporterar de att manusförfattaren bakom den första filmen, Aline Brosh McKenna ska vara aktuell för att skriva även uppföljaren.

Disney har än så länge avstått från att kommentera uppgifterna, men efter Pucks avslöjande har nyheten rapporterats av flera andra medier som fått dem bekräftade av sina egna källor.

Arbetet med "Djävulen bär Prada 2" ser med andra ord ut att vara i sin vagga, men fortsätter det på samma spår ser den efterlängtade uppföljaren ut att bli verklighet.

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt i filmvärlden.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL