8 fakta du inte visste om The Mandalorian

The Mandalorian säsong 4 – detta vet vi

  • Disney+
Filmtopp
Uppdaterad 26 april 2023 kl. 15:04 | Publicerad 20 april 2023 kl. 17:04

Väntar nya äventyr med Mando och Grogu?

Ännu en säsong av "The Mandalorian" har nått sitt slut på Disney+. Men här finns ingen tid att vila – vi blickar omedelbart framåt. Kommer det att dyka upp en "The Mandalorian" säsong 4? Filmtopp har svaret.

"The Mandalorian" gjorde debut 2019 och sedan dess har det hunnit bli tre hela säsonger av Star Wars-serien som adderade en ny dimension till franchisen. Trots att den senaste, tredje säsongen fick ett aningen mer avslaget mottagande än den föregående säsongen, så går det inte säga något annat än att serien har varit en stor succé.

Med stjärnglans i form av Pedro Pascal i huvudrollen och med oslagbart charmiga karaktärer som Baby Yoda – plus mängder av spännande äventyr – har The Mandalorian blivit en värdig fanbärare för efterföljande serier som The Book of Boba Fett, Obi-Wan Kenobi, Andor och Ahsoka.

När den tredje säsongen av serien nu har avrundats blickar vi framåt mot en eventuell fjärde säsong av The Mandalorian. Tack vare seriens skapare Jon Favreau har vi en ganska klar aning om hur framtiden ser ut.

The Mandalorian säsong 4 – detta vet vi
Foto: Disney+

När kommer The Mandalorian säsong 4?

Redan innan den tredje säsongen rullade igång i början av mars hade vi ett hum om det fanns planer på en säsong 4 av The Mandalorian eller ej. Seriens skapare Jon Favreau uttalade sig nämligen om saken tidigare i år.

– Säsong fyra, ja, den har jag redan skrivit, ska Favreau ha sagt, enligt Variety. Vi måste veta vart vi ska för att kunna berätta en fullt utformad berättelse. Vi har kartlagt allt, Dave (Filoni) och jag, och långsamt börjar du skriva varje avsnitt. Jag skrev allt under postproduktionen (för säsong 3).

Även om Disney som bolag inte kommit med några konkreta besked om en fortsättning för serien kan vi med andra ord se det som näst intill en garanti att det kommer att bli av, med tanke på att skaparen i viss utsträckning bekräftat det.

Det gick bokstavligt talat flera år mellan den andra och tredje säsongen av The Mandalorian, vilket gör det aningen svårt att förutspå när den fjärde säsongen kan tänkas ha premiär. Med det sagt var det en pandemi som försenade produktionen mellan de två säsongerna, och med tanke på att manus för säsong 4 existerade redan innan säsong 3 hade premiär, lär det gå betydligt fortare denna gången.

Mellan säsong 1 och säsong 2 av The Mandalorian passerade det lite drygt ett år, och det finns all anledning att hoppas på något snarlikt mellan säsong 3 och säsong 4. Skulle det bli så kan nya avsnitt dyka upp någon gång under våren 2024.

Vi misstänker att mer konkret information kommer att dyka upp i allt högre utsträckning ju längre det här året lider.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL