Disney+ tappar prenumeranter – överger målet för 2024

Disney+ tappar prenumeranter – överger målet för 2024

  • Disney+
Axel Diedrichs
19 september 2023 kl. 09:03

Snart höjs även priserna

Bloomberg News rapporterar att Disney+ tappar prenumeranter och att de överger målet på att nå mellan 215 och 245 miljoner abonnenter till 2024.

Förra sommaren var filmjätten Disney tydliga med att de skulle nå någonstans mellan 215-245 miljoner prenumeranter nästa år. Men när de enligt marknadssajten Bloomberg News tappar många prenumeranter uppges nu överge målet för 2024. 

Disney har inte själva kommenterat nedgången, vilket de heller inte lär göra eftersom deras VD Bob Iger tidigare sagt att de inte tänker offentliggöra prognoser för antalet prenumeranter. Samma princip följer den stora konkurrenten Netflix, som inte planerar att dela med sig av statistik inom någon överskådlig framtid.

Hyllade avsnittet i Ahsoka – sägs vara bland det bästa som hänt Star Wars
Star Wars-serien "Ahsoka" är streamingtjänstens senaste hit. Foto: Disney+.

Därför tappar Disney+ prenumeranter

Enligt Bloomberg News finns det två huvudsakliga skäl till att Disney+ tappar prenumeranter: prisökningar och förlorade sändningsrättigheter för cricket. Vad gäller det sistnämnda så påverkar det inte siffrorna i Norden, men det drabbar streamingtjänstens mål att nå de önskade prenumerantsiffrorna i Indien där sporten är gigantisk.

I Sverige påverkas vi av prishöjningar på Disney+. En prenumeration kostar i dag 89 kronor i månaden, men från och med den 6 december kommer det att gå över till att kosta 119 kronor. I samma veva lanserar man billigare abonnemang med reklam

Senast Disney+ valde att höja priset på sina abonnemang var 2021 när de ökade från 69 kronor per månad till 89 kronor.

Disney+ erbjuder just nu svenskar att skaffa abonnemang för 19 kronor/månaden i tre månader, därefter går kostnaden över till prissättningen som gäller därefter, det vill säga 119 kronor i månaden.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL