Stjärnspäckade musikdokumentären If These Walls Could Sing nu på Disney+

Stjärnspäckade musikdokumentären If These Walls Could Sing nu på Disney+

  • Disney+
Filmtopp
06 januari 2023 kl. 08:01

Legendariska Abbey Road Studios i centrum i ny dokumentär

I dag, den 6 januari, har musikdokumentären "If These Walls Could Sing" premiär på Disney+. Är du en musikfantast är det här något du absolut inte får missa.

En ny imponerande musikdokumentär har premiär på Disney+ i dag, den 6 januari. I fokus för If These Walls Could Sing hittar vi legendariska Abbey Road Studios – platsen som i över 90 år har varit musikindustrins pulserande hjärta.

I närmare 90 minuter får vi en inblick i betydelsen som studion har haft för musiken i världen och vilka odödliga artister som har vistats innanför dess väggar. Flertalet världskända artister och musiker medverkar i dokumentären, inklusive namn som Paul McCartney, Elton John, John Williams och Jimmy Page.

"If These Walls Could Sing" är ett dokumentärfilmsprojekt av Mary McCartney, dotter till Paul McCartney. Mary är sedan tidigare professionell fotograf och har regisserat flertalet musikvideo och kortfilmer, men If These Walls Could Sing är hennes första fullängdsdokumentär.

Utöver de redan nämnda profilerna medverkar även Liam Gallagher, Noel Gallagher, David Gilmour, Roger Waters, Celeste och Sheku Kanneh-Mason i dokumentären.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL