Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Back to the Future

10 fantastiska filmband att njuta av!

Ebba Pettersson | Lista
21 november 2020
Ebba Pettersson | Lista
21 november 2020

Luta dig tillbaka och njut.

Vet du inte vad du ska titta eller lyssna på? Här är en lista på 10 fantastiska filmer med fiktiva band.

Filmmusik utgör en stor del av varje film och den musiken behöver inte alltid vara instrumental. Det känns ibland nog så mäktigt att stöta på en film med riktigt bra ”vanlig” musik, och det är även något speciellt med filmer som har fiktiva band i sig. Här nedan följer därför en lista som ringar in både och – bra filmband och bra filmer om band.

TIPS: Årets bästa filmer samlade!

Marvin Berry & the Starlighters – Back to the Future

Handsvett och hjärtesorg är precis vad Marvin Berry & the Starlighters förmedlar i låtarna Earth Angel och Night Train, och får även vem som helst att vilja gå på en amerikansk skolbal på femtiotalet, om inte ens mamma är där vill säga.

Sex Bob-Omb – Scott Pilgrim vs The World

"We are Sex Bob-Omb and we are here to make you think about death and get sad and stuff!” utbrister Scott Pilgrim innan det skräniga men älskvärda punkbandet spelar låten Treshold i Battle of the Bands, och man får plötsligt lust att spela Guitar Hero.

Sing Street – Sing Street

Ett gäng femtonåringar bildar ett band enbart för att imponera på en tjej, och de lyckas. Men oavsett motivation skapar de några härliga låtar med ett åttiotalssound som influerats av populära band från tiden. Drive It Like You Stole It är faktiskt en riktigt bra låt!

Munchausen By Proxy – Yes Man

Zooey Deschanel levererar ledsam indiepop at its finest. Låten Sweet Ballad är dedikerad till en kille som hon inte längre vill träffa, eller? "You could call me at 10.59, but don’t call med at 11 cause that’s my rule now” är en del av den fantastiska låttexten.

The Weird Sisters – Harry Potter and the Goblet of Fire

Sångaren från Pulp och gitarristen från Radiohead i ett och samma band, vad mer kan man säga? Låten Do The Hippogriff är en riktig banger som får alla elever på Hogwarts att dansa mantlarna av sig.

Spinal Tap – This is Spinal Tap

Englands mest högljudda band, som har bytt bandmedlemmar över trettiogånger och egentligen har nått sitt bäst före-datum, fortsätter ändå att leverera med låtarna Stonehenge, Big Bottom och Hell Hole.

The Commitments – The Commitments

Hetlevrade ungdomar spelar känslosam jazz i nittiotalets Irland och gör det med bravur. Try A Little Tenderness, Dark End of the Street och I’ve Never Loved a Man är värda många lyssningar!

We’re Not A Band – Hearts Beat Loud

En pappa äger en vinylbutik och startar ett band med sin dotter trots att hon inte vill, och därav bandnamnet We’re Not A Band. Det hela resulterar ändå i några riktigt mysiga indielåtar om kärlek.

Lemonade Mouth – Lemonade Mouth

En Disney Channel Original Movie i all sin ära om fyra tonåringar som av en slump träffas på kvarsittning, startar ett band och gör låtar som får vilken fjortonåring som helst att skrik-sjunga framför spegeln.

Powerline – Janne Långben The Movie

Powerline kanske snarare är en artist än ett regelrätt BAND, men låtarna Stand Out och Eye To Eye är så bra att de förtjänar en plats på listan, för vem hade inte velat gå på en Powerline-konsert?!

För fler listor --> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL