Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Då släpps vuxenkategorin Star på Disney+

Disney+ Star – allt du behöver veta

  • Disney+
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
22 februari 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
22 februari 2021

Höjer priset på streamingtjänsten.

Den 23:e februari släpper Disney Plus en ny kategori vid namn "Star" med mängder av filmer och serier för vuxna. Idag har de gått ut med de första titlarna, som är av både gammalt och nytt. Tillägget innebär en högre prenumerationskostnad.

Disney Plus Star

Disney Plus i Sverige växer i en rasande takt och har sedan sin lansering lockat över närmare 90 miljoner prenumeranter runt om i världen. Nu siktar de på att ta nästa stora steg, genom att addera avdelningen Star – deras utbud för vuxna. 

Efter att ha gjort sin streamingtjänst till en favorit i familjehemmen vill Disney nu bredda målgruppen. Tilläget Star innebär att de får in en helt ny kategori med gamla som nya titlar för en äldre publik. Utbudet består av produktioner från bolag som Disney äger, däribland hittar vi (som bilden ovan visar) 20th Century Fox, Searchlight Pictures, A&E Network och FX. Det kommer även att tillkomma titlar från Hulu.

Utbudet på Disney Star

Atlanta kommer till Disney Plus
"Atlanta". Foto: Disney.

Redan nu vet vi en del av utbudet i vuxenkategorin "Star":

24 – Kultförklarad actionserie med Kiefer Sutherland där det är en ständig kamp mot klockan. 

Arkiv X – Långlivad mystisk serie om två detektiver som undersöker det övernaturliga. 

Atlanta – Hyllat drama om ett gäng ungdomar som försöker att ta sig upp på stadens rapscen. 

Black-ish – En familjefar försöker få grepp om kulturen i sitt område som domineras av vita personer tillhörande den övre medelklassen.

Desperate Housewives – Hemmafruarna på den hemlighetsfulla gatan Wisteria Lane får alltid mycket att tänka på när en ny granne flyttar in. 

Die Hard-katalogen – Filmskatten där Bruce Willis ska rädda dagen och som brukar vara högst aktuell vid jultider

Family Guy – Den tecknade och vulgära serien om familjen Griffin, som länge stångats med The Simpsons och South Park om att vara folks favorit.

How I Met Your Mother – En kort berättelse görs lång när den hopplöse romantikern Ted berättar för sina barn om hur han träffade deras mamma i New York. 

Lost – Mystiskt äventyrsdrama där ett gäng främlingar försöker ta sig ifrån den ö deras flygplan kraschat på. 

Prison Break – Supersnillet Michael Scofield försöker fly från fängelset där han och hans bror är inlåsta. Men tiden är knapp då brorsan inväntar sin annalkande avrättning. 

Vuxenkategorin Disney Stars nya titlar: 

Big Sky på Disney Plus
"Big Sky". Foto: Disney.

Big Sky – Kriminalserie om en detektiv och en före detta snut som teamar ihop sig för att hitta en kidnappad person i klippiga Montana. 

Helstrom – Actionserie med blinkningar till Marveluniversumet om två syskon som är barn till en mystisk och mäktig seriemördare. Med hjälp av de unika färdigheter de besitter försöker de tillsammans stoppa världens värsta skurkar.

Love, Victor – Coming of age-serie i high school-miljö där den nye eleven Victor kämpar med att passa in och hitta sin identitet. 

Utbudet förväntas fylla på i snabb takt och vi kan räkna med att det vid lansering kommer att finnas betydligt fler filmer och serier än de som nämnts här. 

Så mycket kommer Disney Plus att kosta

I samband med att Disney + stärker sitt utbud kommer prenumeranter även att få betala mer för tjänsten. Det månatliga priset höjs från 69 kronor i månaden till 89 kronor i månaden. Du som redan har ett abonnemang kommer att betala samma summa till och med augusti. 

Nog tar Disney+ nu upp kampen rejält med Netflix om att vara den ledande aktören i det så kallade streamingkriget. 

För fler nyheter --> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL