Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Alla nya filmer och serier på Disney+ i juni 2023

Samuel L. Jackson om rollen i Secret Invasion: "Inte så glad"

  • Disney+
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
17 juni 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
17 juni 2023

Oscarsnominerade stjärnan aktuell på nytt

Snart är det premiär för Marvel-serien "Secret Invasion" om Nick Fury. Filmtopp deltar på en presskonferens när Smauel L. Jackson berättar om hur det egentligen är att återvända till en och samma karaktär för 14 gången.

En stjärna som Samuel L. Jackson behöver givetvis ingen närmare introduktion. Under åren har vi sett honom bjuda på ett rejält oborstat munläder i titlar som Pulp Fiction (1994), Jackie Brown (1995), Star Wars prequeltrilogi (borstat munläder), Unbreakable (2000) och givetvis som the one and only Nick Fury i otaliga MCU-filmer.

Nu ska återvänder han i rollen som Fury ännu en gång, men för ovanlighetens skull existerar inte bara karaktären i periferin utan frontar en helt egen TV-serie, Secret Invasion, som snart har premiär på Disney+.

Filmtopp deltar i en presskonferens för den stundande TV-serien, under vilken Samuel L. Jackson lyfter bladet från munnen för att berätta hur det är att återvända till den älskade karaktären – ännu en gång.

Samuel L. Jackson om rollen i Secret Invasion: "Inte så glad"
Samuel L. Jackson i Secret Invasion. Foto: Disney+

Samuel L. Jackson om rollen i Secret Invasion: "Inte så glad"

Även om Samuel L. Jackson är på gott humör är det tydligt att han gärna retas lite med kvällens panelsamtalsledare. När det i den första frågan påpekas att Samuel har arbetat i Marvels cinematiska universum i 15 år och att detta är den 14 gången han återvänder som Nick Fury, inflikar stjärnan snabbt:

– Jaså? Jag var med ett år utan att göra ett skit? Jag menar, jag gjorde ingenting? [skrattar]

Ja, vi börjar med Iron Man och det var 15 år sedan.

– Ok.

Så kan du uppdatera oss om var vi har Nick Fury? Vad har du gjort med karaktären den här gången med Secret Invasion?

– Detta är mitt andra framträdande post-snap, och han har liksom varit borta ett tag. Han är lite trött, lite sårbar men kommer tillbaka till Jorden eftersom han har blivit sammankallad. Och vi får se vad som händer. Har ett dåligt ben nu. Inte så glad.

Samuel L. Jackson
Samuel L. Jackson som Nick Fury. Foto: Disney+

I serien kommer vi alltså få möta en till och med tjurigare Nick Fury än vanligt. Samuel L. Jackson känner inte någon större oro över att en hel TV-seriesäsong kan komma att ta udden av Furys mystik.

– Ju mer du får veta om honom, desto mer kommer du att gilla honom. Desto mer gillar jag honom. Det är som att skala löken och ha en kul stund. […] Vi har väntat på detta i flera år. Så det var underbart att göra och låta de där små, du vet, nötande sakerna ske. Det är ganska fantastiskt och trevligt att veta att vi har den här typen relation. Vi får gå hem till honom, jag vet inte om det är en lägenhet, utan du måste titta för att ta reda på om jag bor i en lägenhet eller ett riktigt hus [skrattar]

"Secret Invasion" har premiär den 21 juni på Disney+.

 

NÄSTA ARTIKEL