Regissörens ärliga ord om nya Marvelfilmen: ”Det här funkar inte”

Regissörens ärliga ord om nya Marvelfilmen: ”Det här funkar inte”

  • Disney+
Axel Diedrichs
21 september 2023 kl. 08:09

Väntar vi oss en flopp?

Inför premiären av superhjältefilmen "The Marvels" pratar regissören Nia DaCosta öppet om hennes upplevelser från inspelningen och medger att hon tappade greppet.

Senare i höst är det premiär för Disneys nästa stora Marvelfilm, The Marvels, med bland annat Brie Larson och Samuel L. Jackson i huvudrollerna. Samtidigt som hajpen byggs upp inför vad som komma skall, går regissören Nia DaCosta ut och pratar öppet om inspelningen som hon inte alls trivdes med. Hon menar bland annat att hon inte förstod flera av scenerna som spelades in och att hon räckte ut en hand till Shang-Chi-regissören Destin Daniel Cretton.

Regissörens ärliga ord om nya Marvelfilmen: ”Det här funkar inte”
Foto: Disney.

Regissörens ärliga ord om nya Marvelfilmen: ”Det här funkar inte”

Nia DaCosta fick sitt genombrott 2021 med skräckfilmen Candyman. Sedan dess har hon arbetat på The Marvels, storfilmen för Disney som har premiär om mindre än två månader. När DaCosta pratar med Vanity Fair inför premiären talar hon förvånansvärt öppet om inspelningsfasen som hon menar var allt annat än enkel. 

– Ibland var man mitt inne i att göra en scen och tänkte "Vad i hela friden betyder någon av det här skiten?", säger hon till Vanity Fair och fortsätter: 

– Det fanns svåra dagar och dagar där du tänkte att "det här funkar helt enkelt inte".

Vidare berättar Nia DaCosta att hon frågade sig själv om produktionen skulle "förgöra henne och ta hennes själ", och att paniken fick henne att texta Destin Daniel Cretton som gjorde Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Önskade mer kreativ frihet

Även om hon hade rollen som regissör önskade DaCosta att hon hade fått mer kreativt inflytande på filmen. I intervjun påpekar hon att The Marvels i hög grad var "en Kevin Feige-produktion". 

– Det är hans film, säger hon och menar att man får acceptera att en del av ens kreativitet kommer att hämmas. 

– Det var riktigt grymt att få leka i den här världen och att få vara en del i att bygga upp den, men det fick mig att vilja bygga upp min egen värld ännu mer.

"The Marvels" har svensk biopremiär den 8 november.

 

NÄSTA ARTIKEL