Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
PREMIÄR: Liam Nesson i Star Wars: Tales of the Jedi på Disney+

PREMIÄR: Liam Nesson i Star Wars: Tales of the Jedi på Disney+

  • Disney+
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
26 oktober 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
26 oktober 2022

Återvänder som Qui-Gon Jinn

I dag är det premiär för den första säsongen av "Star Wars: Tales of the Jedi" på Disney+. Liam Neeson syns återigen i rollen som Qui-Gon Jinn.

Nu är det dags för nästa Star Wars-serie att ha premiär på Disney+. Tales of the Jedi består av flera kortfilmer om olika Jedi under prequel-eran. Vad som kanske är mest anmärkningsvärt är att Lieam Neeson återvänder i rollen som Qui-Gon Jinn.

Detta vet vi om Liam Neeson som Qui-Gon Jinn

Den första säsongen av Tales of the Jedi består av sex stycken 15-minutersavsnitt, som enligt uppgifter skildrar olika händelser. Exakt vilka skådespelare som kommer att vara med är oklart, men än så länge kan vi bekräfta att Liam Neeson får sällskap av Ashley Eckstein som Ashoka Tano och Janina Gavankar som Pav-ti. Vilka eller vilket avsnitt Liam Neeson är med i är ännu inte känt.

Liam Neeson syntes för första gången i Star Wars-världen med Det mörka hotet (1999) i vilken han direkt skrev in sig som en favorit med rollen som Qui-Gon Jinn – Obi-Wan Kenobis jedimästare.

Därefter har han gjort rösten till den populära karaktären i Star Wars: The Clone Wars och The Rise of Skywalker, samt spelar honom i TV-serien Obi-Wan Kenobi. Om detta är sista gången han gestaltar Qui-Gon Jinn återstår att se.

Tales of the Jedi på Disney+
Nu kan du se "Tales of the Jedi" på Disney+.

Skapad av den populära Star Wars-författaren

Serien är skapad av Dave Filoni, som även har varit med och skrivit Star Wars: Rebel, Star Wars: Resistance, Star Wars: The Clone Wars, The Mandalorian, The Book of Boba Fett och Star Wars: Uslingarna. Vidare arbetar han nu på den kommande Star Wars-serien Ashoka, som har premiär nästa år.

"Star Wars: Tales of the Jedi" har premiär på Disney+ i dag.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL