Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Piff och Puff ser bekymrade ut i Disneys nya film Piff och Puff: Räddningpatrullen.

Premiär för Piff och Puff: Räddningspatrullen

  • Disney+
Ebba Bengtsson | Nyhet
20 maj 2022
Ebba Bengtsson | Nyhet
20 maj 2022

It's not a reboot. It's a comeback.

Världens mest älskade jordekorrar är tillbaka i ett helt nytt äventyr, den här gången som föredettingar som återförenas för att rädda en vän.

Efter 30 år kommer Piff och Puff tillbaka. Och nej, det är inte ännu en reboot på en gammal klassiker som vi helst skulle slippa. Det är en comeback.

Piff och Puff lever i dagens Los Angels med människor och seriefigurer, men deras liv är helt annorlunda från äventyrsdagarna i Räddningspatrullen. Sedan deras framgångsrika tv-show lades ner har Piff levt ett lugnt förortsliv som en försäljare till försäkringar. Puff däremot försöker desperat återuppleva sin storhetstid genom att besöka konvent och möta fans. För att hålla sig modern har han haft en CGI operation. Alltså, han är inte längre tecknad som Piff, utan animerad. 

När en gammal kollega från Räddningspatrullen försvinner måste Piff och Puff laga sin trasiga vänskap och ta på sig detektivuniformerna för att än en gång rädda en av deras vänners liv. 

Piff och Puff: Räddningspatrullen är en blandning av live-action och animation. Filmen är regisserad av Akiva Schaffer, som tidigare regisserat The Watch (2012) och är en del av komedi gruppen The Lonely Island tillsammans med Jorma Taccone och Andy Samberg (Brooklyn Nine-Nine, 2013-2021). Samberg är även med i denna filmen som rösten till Puff, medans Piff spelas av John Mulaney (Big Mouth, 2017-2022). 

Rösterna till resten av den klassiska räddningspatrullen görs av Eric Bana (Star Trek, 2009) som Oskar, Tress MacNeillie (The Simpsons, 1990-2022) som Pärlan och Dennis Haysbert (24, 2001-2007) som Zipper. Som de nya karaktärerna ser vi Seth Rogen (Pam & Tommy, 2022) , J.K. Simmons (Whiplash, 2014) , Kiki Layne (The Old Guard, 2020) och Will Arnett (Batman/Bruce Wayne i Lego-filmen, 2014 och The Lego Batman Movie, 2017). Även popikonen Paula Abdul gör en cameo i filmen. 

Du kan se Piff och Puff: Räddningpatrullen endast på Disney+ från och med idag. 

Du kan se en trailer här:

Mer om Disney+:

NÄSTA ARTIKEL