Avatar

Disney+ plockar bort Avatar – utan förklaring

  • Disney+
19 augusti 2022 kl. 08:08

Streamingtjänsten petar egna storfilmen

Disney har plötsligt valt att ta bort James Camerons äventyrsfilm "Avatar" från deras streamingtjänst, detta trots att de själva äger filmen.

Disney plockar bort Avatar från deras streamingtjänst runt om i världen utan att berätta varför och utan förvarning, berättar Dark Horizons. Många gånger kan det bero på kontrakt mellan olika bolag som äger filmer, men så är inte fallet här då filmjätten äger 20th Century Studios som ligger bakom franchisen.

Snarare lär det bero på att Disney vill locka publiken till att betala för att se om Avatar från 2009. Den kommer nämligen åter igen att ha nypremiär på bio den 23 september, inför den efterlängtade uppföljaren Avatar: The Way of the Water som släpps innan julen. Värt att nämna är att Avatar är en av tio filmer som befunnit sig på en streamingtjänsts topplista i över etthundra dagar.

Avatar: The Way of the Water har sin biopremiär i Sverige den 14 december. Vi vet inte när vi kommer att kunna se den första filmen på Disney+ igen, men rimligtvis blir det först efter uppföljarens biopremiär. 

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL