Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Hur många abonnenter har Disney Plus?

Ny undersökning: Disney+ har 450 000 svenska prenumeranter

  • Disney+
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
06 oktober 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
06 oktober 2020

Kan röra sig om nytt rekord.

Analysföretaget Mediavision har i flera års tid undersökt streamingvanorna i de nordiska länderna. Nu uppskattar de att 450 000 svenskar betalar för den nya tjänsten Disney Plus.

Efter att ha funnits i andra delar av världen sedan i den 12 november 2019, blev det för drygt tre veckor sedan dags för Disney Plus att lanseras i Sverige och resten av Norden.

Som inte hajpen vore stor nog landade streamingtjänsten till ett ruggigt bra pris. För bara 69 kr/mån kan man nu få tillgång till stora delar av Disneys enorma katalog. En katalog som har blivit löjligt konkurrenskraftig efter att bolaget köpt upp konkurrenten 20th Century Fox.

Ett fint tillskott till alla MCU-filmer, Pixar-filmer, Star Wars-filmer och de egna Disneyklassikerna.

Många är vi säkerligen som har undrat hur många svenskar som har nappat på betet. Nu har analysföretaget Mediavision släppt sin analys och resultatet är inget annat än häpnadsväckande.

MER LÄSNING:

streamingkriget

Baserat på svar från 3 000 undersökningsdeltagare uppskattar de att över 10 procent av de nordiska hushållen nu är betalande Disney-abonnenter. Av dessa finner vi 450 000 svenska hushåll.

– Disney+ har nått rekordsnabb tillväxt i Norden och visar på en tydlig efterfrågan av denna sorts innehåll. Så här långt har Disney+ inneburit både fler nya streaminghushåll och att många hushåll skaffat ytterligare en tjänst. Vad det betyder för hushållens streamingutgifter, eller för konkurrensen, på lite längre sikt kan vi ännu bara spekulera i. Men helt klart har Disney+ på rekordtid slagit sig in på den konkurrenskraftiga nordiska streamingmarknaden, säger Marie Nilsson, VD på Mediavision.

Filmtopp har varit i kontakt med Disney, som avstår från att kommentera resultaten i Mediavisions undersökning.

För mer läsning ---> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL