Nu blir det mindre Marvel och Star Wars – Disney bekräftar

Nu blir det mindre Marvel och Star Wars – Disney bekräftar

  • Disney+
Emil Oscar Rasmussen
13 juli 2023 kl. 18:05

Antalet serier beskylls för den senaste tidens missräkningar

Det senaste årtiondet har filmer och serier inom Marvels och Star Wars universum fullständigt dominerat inom film- och tv-världen, men nu ser det ut att bli ändring på det. Disneys vd Bob Iger bekräftar att mängden produktioner har "vattnat ur fokus och uppmärksamhet".

Under Disneys gigantiska paraply har Marvel Studios och Lucasfilm de senaste åren stått för enorma produktioner som har avlöst varandra – något som det nu ser ut att bli ändring på. Disneys vd Bob Iger hävdar i en ny intervju med CNBC att det blivit för mycket av deras Marvel-franchise och menar att det är en av anledningarna till att flera av den senaste tidens premiärer inte har levt upp till förväntningarna.

Allt från Marvelfilmer som Ant-Man and the Wasp: Quantumania till animerade filmer som Elementärt har underpresterat i biosalongerna och lyfter fram Marvel som ett typexempel på varför utvecklingen ser ut som den gör.

Nu blir det mindre Marvel och Star Wars – Disney bekräftar
"Ant-Man and the Wasp: Quantumania" blev inte succén Disney hoppades på. Foto: Walt Disney Studios.

Färre Marvel- och Star Wars-produktioner väntar – Disney vd bekräftar

Tidigare i år meddelade Disney att de skulle kapa kostnader på hela 5,5 miljarder USD. Av dessa skulle 3 miljarder USD skäras ned inom icke-sportrelaterat innehåll. Vd:n Bob Iger säger att målet nu är att spendera mindre på det som produceras och att producera mindre överlag. Bolagets två största flaggskepp, Marvel och Star Wars, ser ut att få ta en stor del av smällen.

– [Marvel] hade inte varit en del av tv-branschen i någon betydande utsträckning, och de ökade inte bara takten på sin filmproduktion, utan började också göra flertalet tv-serier. Ärligt talat vattnade det ur fokus och uppmärksamhet, säger Iger till CNBC.

En anledning till att så mycket innehåll har producerats de senaste åren ska till stor del bero på att man försökt etablera Disney+ på streamingmarknaden. Baksidan av det ser nu ut att vara ett dalande intresse för några av deras största franchises.

Om beslutet påverkar redan annonserade produktioner framgår inte i Bob Igers intervju med CNBC, och det finns inget som i nuläget tyder på att så skulle vara fallet.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL