Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
https://www.filmtopp.se/lista/nya-serier-2021-basta-serietipsen

BILDSPECIAL: Nu riktar National Geographic kamerorna mot Sverige

  • Disney+
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
19 januari 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
19 januari 2021

Fantastiska filmare intar vårt land.

Den andra säsongen av den populära dokumentärserien Europa från ovan tar National Geographic tittarna till sex länder i Europa, med start i Sverige. Säsongspremiären har premiär söndagen den 7 februari kl 21.00 på National Geographic. I premiäravsnittet får tittarna upplevavyer och platser i vårt land som sällan skådats.

Under sex timmar återvänder National Geographics kameror till skyarna över Europa för att fånga de föränderliga årstiderna över ett års tid i den andra säsongen av Europa från ovan. Exklusiv åtkomst till nyckelplatser i Sverige, Finland, Frankrike, Grekland, Ungern och Turkiet avslöjar hur tradition, teknik och naturfenomen har format denna episka kontinent.

Nya perspektiv kring dessa välbekanta länder målar upp ett levande porträtt av regionen och folket som håller den levande.

Europa från ovan

Det första avsnittet av den nya säsongen ägnas åt Sverige. Avsnittet visar vårt lands historia, kultur, städer och naturfenomen samtidigt som de föränderliga årstidernas häpnadsväckande skönhetporträtteras ovanifrån. Tittarna får se den fantastiska årstidsförvandling som kännetecknar rapsfälten i Uppsala, en inblick i uppförandet och rivandet av det världskända ishotellet i Jukkasjärvi, samt det ofantliga projekt som omger målandet av Öresundsbron, en av Europas högsta och längsta broar. Allt ur ett unikt fågelperspektiv.

Avsnittet tar sig även en närmare titt på den enorma, 40-åriga restaureringen av ett av Europas största kungliga palats, Kungliga slottet i Stockholm, och visar hur fyrarna i Göteborgs hamn underhålls. Tittarna får även ett unikt perspektiv över byggandet av Sveriges största skyskrapa i trä i Skellefteå, samt får veta mer om timrets väg till de svenska pappersbruken i Östavall i Västernorrland.

Europa från ovan

I tillägg till de fantastiska bilderna, ger dokumentären också de svenska tittarna möjligheten att uppleva såväl Sverige soma andra eurpoeiska länder ur ett helt nytt perspektiv. Allt genom ögonen på de människor som lever och arbetar där. Från skulptören som restaurerar Kungligaslottets stenstatyer till ingenjören som specialiserat sig på maritimt underhåll och byggnadsarbete.

– Jag är stolt över att vi på National Geographic har dedikerat ett helt avsnitt till Sverige i den nya säsongen av vår populära dokumentärerie Europa från ovan. Jag ser fram emot att visa våra svenska tittare hur fantastiskt Sverige är när det är filmat av National Geographics bästa filmfotografer. Och jag törs också lova att vi kommer att visa sidor av Sverige som många svenskar inte känner till, säger Per Apelqvist, kanalchef på National Geographic.

Europa från ovan

Den andra säsongen av Europa från ovan har premiär söndag 7 februari kl 21.00 på National Geographic. Varje avsnitt är på 60 minuter och släpps veckovis.

Avsnitten visas i följande ordning:

1) Sverige

2) Finland

3) Frankrike

4) Grekland

5) Ungern

6) Turkiet

Fler bilder ur Europa från ovan säsong 2:

Europa från ovan

Europa från ovan

Europa från ovan

MER LÄSNING: Nya serier 2021 - godbitar att se fram emot!

NÄSTA ARTIKEL