Nathalie Portman växer över 20 centimeter i Thor: Love and Thunder

Nathalie Portman växer över 20 centimeter i Thor: Love and Thunder

  • Disney+
24 juni 2022 kl. 16:06

Portman större än någonsin i nya Thor.

Nathalie Portman växte över 20 centimeter i den kommande "Thor"-rullen – och det var inte med hjälp av CGI.

Skådespelare måste många gånger lägga i en högre växel och köra hårdträning och börja med nya dieter för att kunna spela vissa roller. Så har också varit fallet för Nathalie Portman i sommarens stora Marvel-film, Thor: Love and Thunder. I samtal med Variety berättar skådespelaren själv att hon tränat extremt hårt de senaste 10 månaderna för att lägga på sig muskelmassa och för rollen som Jane Foster – som denna gången också kommer att vara "Mighty Thor".

– Jag har definitivt blivit så stor som jag någonsin varit, säger Portman.

Att bygga muskler är en sak, att bli längre är en annan. För rollen som Mighty Thor behövde Portman bli över 20 centimeter längre än sina vanligtvis 160 centimeter. Med alla specialeffekter som används inom Marvels filmuniversum är det lätt att tro att de skulle lösa längdproblemet med CGI, men regissör Taika Waititi och hans team valde en annan väg. De valde istället den klassiska metoden att leka med perspektiv och byggde olika former av plattformar för Portmans karaktär, som lurar ögat och gör att hon ser längre ut än vad hon är.

– Som en 160 centimeter lång kvinna kommer jag nog aldrig att få spela en karaktär på 183 centimeter igen. Jag njöt verkligen av att folk såg mig som stor, säger Portman med ett skratt till Variety.

"Thor: Love and Thunder" har svensk biopremiär den 6 juli 2022.

Mer läsning: 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL