KLART: Disney skrotar National Treasure: Edge of History

KLART: Disney skrotar National Treasure: Edge of History

  • Disney+
Filmtopp
22 april 2023 kl. 08:04

Läggs ner efter en säsong

Drygt två månader efter att första säsongen avslutats är det dags för "National Treasure: Edge of History" att gå i graven. Orsaken är ännu okänd.

I december var det dags för TV-serien National Treasure: Edge of History att ha premiär. Baserad på de älskade filmerna med Nicolas Cage i huvudrollen som skattjägare har vi i tio avsnitt fått följa den unga äventyraren Jess (Lisette Olivera) på stora äventyr.

Nu meddelar Deadline att Edge of History, som producerades av blockbuster-legendaren Jerry Bruckheimer (Snuten i Hollywood, Top Gun, Bad Boys), går i graven efter en säsong. 

National Treasure
Foto: Disney+

Lyckades kvala in på svåra topplistan

Varför Disney har valt att skrota National Treasure: Edge of History är i dagsläget inte känt. Enligt The Hollywood Reporter ska seriens tittarsiffror ändå ha varit förhållandevis höga. De skriver att serien, under en vecka i januari, lyckades kvala in på en nionde plats Nielsens topplista. Utöver streamingtjänstens Marvel- och Star Wars-serier är det endast National Treasure och The Sana Clauses som har lyckats ta sig in på topplistan.

Serien möttes däremot av ljummen kritik och en del "recensionsbombning". På Metacritic (plattformen som samlar engelskspråkiga recensioner) har serien ett kritikersnitt på svala 46/100 och av publiken endast 2,3/100. På IMDb ligger istället betyget på 5,6/10. Samtidigt brukar det vara tittarsiffror och inte omdöme som styr nöjesbranschen.

Filmtopp håller dig uppdaterad så fort vi vet mera.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL