Internationella rock'n'roll-dagen – fira med Disney+

Internationella rock'n'roll-dagen – fira med Disney+

  • Disney+
Filmtopp
13 juli 2023 kl. 11:07

Musikfest på streamingtjänsten

Du visste väl att den 13 juli är internationella rock'n'roll-dagen? Inte? Ingen fara, Disney+ har koll på läget och dagen till ära har vi fått ett gäng tips på titlar att avnjuta för den som vill fira dagen från tv-soffan.

I dag är det den internationella rock'n'roll-dagen och det är inget som har undgått Disney+. Streamingtjänsten tipsar om fem utvalda pärlor som du kan njuta av från tv-soffan för att fira dagen.

Internationella rock'n'roll-dagen – 5 titlar i rockens och musikens anda att se på Disney+

The Beatles: Get Back
Foto: Disney+

The Beatles: Get Back

The Beatles: Get Back är en dokumentärserie i tre delar regisserad av filmskaparen och trefaldige Oscarsvinnaren Peter Jackson (Sagan om Ringen-trilogin, They Shall Not Grow Old). Serien tar publiken tillbaka i tiden till Beatles intima inspelningar under ett avgörande ögonblick i musikhistorien.

Internationella rock'n'roll-dagen – fira med Disney+
Foto: Disney+

Bono & The Edge: A Sort of Homecoming with Dave Letterman

Bono och Edge från U2 återvänder till Dublin med David Letterman och reflekterar över sin resa som musiker och vänner. Detta specialprogram innehåller aldrig tidigare visade klipp och intervjuer om processen bakom deras låtskrivande och inspirationen till deras största hits.

Internationella rock'n'roll-dagen – fira med Disney+
Foto: Disney+

Machine Gun Kelly’s Life in Pink

I Machine Gun Kelly’s Life in Pink får vi se den råa verkligheten och pressen i en rockstjärnas väg till framgång. Den här dokumentärfilmen visar Machine Gun Kellys liv och vi får se hur Tickets to My Downfall blir till och hur han brottas med mental hälsa, ett barndomstrauma men också när han ger sitt allt för att vara en bra pappa.

McCartney 3,2,1
Foto: Disney+

McCartney 3,2,1

Paul McCartney sätter sig ner för en sällsynt, djuplodande intervju med legendariske producenten Rick Rubin för att diskutera hans banbrytande verk The Beatles, hans emblematiska arenarock med Wings på 70-talet och hans mer än 50 år som soloartist.

Stjärnspäckade musikdokumentären If These Walls Could Sing
Foto: Disney+

If These Walls Could Sing

I mer än 90 år har Abbey Road Studios varit hjärtat i musikindustrin. I denna personliga film om minnen och upptäckter, tar Mary McCartney oss genom nio årtionden för att se och uppleva den kreativa magi som gör den till den mest berömda och äldsta nuvarande studion i världen.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL