Ingen Daniel Kaluuya i Black Panther 2

Daniel Kaluuya inte med i Black Panther 2

  • Disney+
Emil Oscar Rasmussen
14 juli 2022 kl. 11:58

Stjärnan prioriterade annan film.

Till hösten är det premiär för "Black Panther: Wakanda Forever", men det kommer att bli utan en av den första filmens största stjärnor – det är nu bekräftat att Daniel Kaluuya inte medverkar i uppföljaren.

"Black Panther" gjorde stor succé 2018, och snart är det dags för den efterlängtade uppföljaren, Wakanda Forever, att ta klivet in på biografer runt om i världen. Resan dit har varit kantad av problem och vi har en hel del stora förändringar att vänta, inte minst bland rollbesättningen.

I augusti 2020 gick Chadwick Boseman – skådespelaren bakom titelkaraktären – tragiskt bort i cancer och nu är det bekräftat att en annan publikfavorit, Daniel Kaluuya, inte heller medverkar i uppföljaren.

Kaluuya, som spelade rollen som W'Kabi i den första filmen, ska ha varit tvungen att tacka nej till uppföljaren på grund av andra åtaganden. Inspelningen av Wakanda Forever skedde samtidigt som den för NopeJordan Peeles kommande rysare, vilket är anledningen till hans frånvaro i Marvel-uppföljaren, enligt Rotten Tomatoes.

Bosemans tragiska bortgång och Kaluuyas frånvaro är bara två av många fler utmanande hinder som stått i vägen för produktionen. Inspelningen försenades första gången efter Bosemans död och därefter på grund av pandemin. Efter det fick produktionen dessutom pausa inspelningen efter att Letitia Wright skadat sig under i samband med att en actionsekvens spelades in.

"Black Panther: Wakanda Forever" har svensk biopremiär den 11 november. "Nope" har svensk biopremiär den 17 augusti.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL