Hyllade Reservation Dogs är tillbaka – säsong 2 finns nu på Disney+

Hyllade Reservation Dogs är tillbaka – säsong 2 finns nu på Disney+

  • Disney+
Filmtopp
04 januari 2023 kl. 12:01

Den prisbelönta serien är tillbaka

Den andra säsongen av hyllade "Reservation Dogs" har äntligen landat på Disney+. Nu kan du streama alla de senaste avsnitten av den hylla serien på streamingtjänsten.

Reservation Dogs säsong 2 finns nu att streama

"Reservation Dogs" är en serie som fortsätter att glida under radarn i Sverige. Den unika serien präglas av en underfundig humor samtidigt som den inte räds att rikta strålkastarljuset mot dagens praktiska och existentiella problem som den amerikanska ursprungsbefolkningen ställs inför.

Fingertoppskänslan med vilken serien navigerar mellan faktiska problem och finurlig humor, samt karaktärer som växer hos en för varje avsnitt, har gjort att Reservation Dogs blivit en riktig kritikerfavorit och skaffat sig en hängiven följarskara – åtminstone på andra sidan Atlanten. I Sverige är det som sagt många som fortfarande har en riktig pärla att upptäcka.

Handlingen i serien kretsar kring en grupp ungdomar ur ursprungsbefolkningen från Oklahoma, som försöker hitta sin väg i det liv som kantas av bristande framtidsutsikter inom reservatet och drömmar om Kalifornien. I den första säsongen gör huvudkaraktärerna vad de kan för att samla pengar till en resa till Kalifornien – och det är inte alltid helt lagliga metoder de använder sig av.

"Reservation Dogs" är skapad av Sterlin Harjo tillsammans med Oscarsvinnande Taika Waititi. Den sistnämndes säregna stil lyser tydligt igenom i serien – inte minst i form av humorn. I rollerna ser vi D'Pharaoh Woon-A-Tai, Devery Jacobs, Lane Factor, Paulina Alexis och Elva Guerra m.fl.

Hela den andra säsongen, som består av 10 avsnitt, finns nu att streama på Disney+

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL