Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Här driver nya Futurama hårt med Netflix: "Hattittade på den"

Här driver nya Futurama hårt med Netflix: "Hattittade på den"

  • Disney+
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
24 juli 2023
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
24 juli 2023

Futurama svingar mot konkurrenterna i nya säsongen

Efter ett långt uppehåll är favoriten "Futurama" tillbaka med helt nya avsnitt. I ett första metaladdad avsnitt driver serien både med sig själv och konkurrenter som Netflix.

Det har gått nästan tio år sedan Futurama tackade för sig, men nu är den älskade animerade serien tillbaka igen med helt nya avsnitt. Totalt består den nya säsongen av tio stycken avsnitt och i Sverige kan du hitta dem på Disney+.

Futurama håller inte igen i sin återkomst. Det första avsnittet i den elfte säsongen gör tydligt satir av vår streamingfixerade samtid med en mängd metakommentarer om seriens egen historia. En hel del gliringar riktas mot den egna serien och plattformarna som ger den utrymme, men även konkurrenter får smaka på en och annan känga – inte minst Netflix.

"Futurama" driver med "Black Mirrors" tech-dystopier. Foto: Disney+

Här driver nya Futurama hårt med Netflix: "Hattittade på den"

I öppningen av den nya säsongen inser Fry att han nu levt i framtiden i 23 år och han börjar känna en stress över sin riktningslöshet. Lyckligtvis hittar han snabbt ett nytt mål i livet – han ska se alla tv-serier som någonsin gjorts.

Med den nya målsättningen etablerad avfyras en kavalkad av metablinkningar mot vår samtid. Fry loggar in på streamingtjänsten "fulu" (Futurama visas numera på Hulu i USA), där han säger sig ha sett serier som Stranger Fonts, Smelly in Paris och att han "hattittat" på serier som Geiger King.

Det finns även parodier från andra streamingtjänster en Netflix, men det råder ingen tvekan om att det är tudum-streamingtjänsten som i huvudsak befinner sig i skottgluggen. Till slut väljer Fry ut serien The Scary Mirror (en tydlig blinkning till Netflix Black Mirror), som beskrivs som ett "program som är lite annorlunda mot tidigare mycket liknande serier". Därefter skämtas det friskt med att serien dystopiska tech-fokus bara är gamla berättelser som uppdaterats med teknologiska nymodigheter.

Avsnittet fortsätter med att Fry bokstavligt talat skruvar fast ett par "bingeing-glasögon" direkt in i hjärnan och tar på sig en "stilladräkt" som hjälper honom med alla mänskliga behov, utan att han behöver röra sig ur fläcken. Givetvis har Frys extrema sträcktittande en negativ effekt på hans hjärna och de andra måste sätta igång en räddningsaktion för att inte förlora honom.

Du kan se den nya säsongen och seriens skämtande med Netflix på Disney+.

NÄSTA ARTIKEL