Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Han regisserar Koka Björn – Disney+ stora nordiska seriesatsning

Han regisserar Koka Björn – Disney+ stora nordiska seriesatsning

  • Disney+
Sofie Landgren
Sofie Landgren | Nyhet
21 december 2022
Sofie Landgren
Sofie Landgren | Nyhet
21 december 2022

Inspelningen av tv-serien baserad på Mikael Niemis kriminalroman

Den 21 november meddelade Disney+ att deras första nordiska originalserie, ”Koka Björn”, var på gång. Nu kan vi avslöja nya detaljer om serien, som är baserad på den svenske författaren Mikael Niemis kriminalroman med samma namn.

I november annonserade Disney+ att de satsar på en nordisk originalproduktion baserad på Mikael Niemis kriminalroman Koka Björn, som har sålts i miljontals exemplar världen över. Serien kommer att bestå av sex stycken avsnitt som är baserade på den prisbelönte svenska författares succéroman.

Berättelsen utspelar sig på 1850-talet i norra Sverige och handlar om en lokal pastor och en förrymd samisk pojke som utreder en oväntad mordgåta samtidigt som de utvecklar en djup relation.

Med information från Disney+ kan Filmtopp nu berätta att en betydande del av produktionen kommer att ske i Finland. Anagram Sweden producerar serien, men Helsinki Filmi kommer att hantera de finska produktionstjänsterna, med stöd av Business Finland – Audiovisual Production Incentive.

Norsk regisserar Koka Björn

Disney+ passar även på att meddela att serien kommer att regisseras av norske Trygve Allister Diesen. Regissören har tidigare regisserat tv-serien Crime och långfilmen Redemption - Uppgörelsen. Han är dessutom medskapare, författare och regissör av Wisting och Torpedo.

– Att ha en svensk manusförfattare, en norsk regissör och majoriteten av produktionen i Finland i en dramaserie som utspelar sig i Sverige är ett bevis på hur produktionen av Koka Björn är ett riktigt nordiskt samarbete. Det finns en rikedom av talang i hela Norden och jag är oerhört stolt över att vi har kunnat knyta till oss ett team från inte mindre än tre länder för att arbeta med detta fantastiska projekt, säger Vibeke Lie, Director of Programming & Production, The Walt Disney Company Nordic & Baltic.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL