KLART: Disney gör En prinsessas dagbok 3

KLART: Disney gör En prinsessas dagbok 3

  • Disney+
17 november 2022 kl. 10:08

Det jobbas på en tredje film av En prinsessas dagbok

Det har nu gått många år sedan vi fick se den senaste av En prinsessas dagbok 2004, men nu kan vi bekräfta att ett tredje projekt är på gång av Disney.

Hollywood Reporter bekräftar att Disney påbörjat arbetet på En prinsessas dagbok 3. Filmjätten har redan anlitat manusförfattaren Aadrita Mukerji, som tidigare skrivit manus till TV-serier som Reacher, Scorpion och Quantum Leap, för att spinna vidare på berättelsen om blyga Mia Thermopolis som får hela sitt liv omkullkastat när hon får veta att hon är prinsessa.

I de andra två filmerna från 2001 och 2004 har vi fått se Anne Hathaway som Mia Thermopolis, en europeisk prinsessa i Geenovia. Framgången med filmerna banade väg för vad som skulle komma att bli en stor karriär för henne i Hollywood. 

Här och nu är det inte känt ifall Hathaway kommer att återvända till denna sockersöta Disney-saga. Vi vet däremot att hon har många järn i elden, med flera produktioner på gång, och att hon kan vara svår att planera in i produktionen, åtminstone när det kommer till att ha en huvudroll. Produktionen uppges dock hoppas på att kunna få med henne ombord. Därtill har Hathaway vid flera tillfällen yttrat sig positiv gällande en tredje film på En prinsessas dagbok

Mer läsning: 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL